Nieuw kinderboek: Diego Zonnesteek & De Magische Bril


Spannend verhaal over de weg naar een duurzame wereld. 

Maurits van Huijstee (42) heeft  een spannend verhaal voor kinderen geschreven over de weg naar een duurzame wereld en de strijd tussen hernieuwbare en fossiele energie. 
Diego Zonnesteek & De Magische Bril is 280 pagina’s en geschikt voor lezers van 8 tot 90 jaar.

diego zonnesteek & de magische bril Maurits Huijstee

Waar gaat het boek over?

Diego Zonnesteek voelt dingen aankomen die niemand anders voelt. 
Zelf vindt hij dat maar niks. Hij haat zijn gevoeligheid. 
Zijn land Rebequin wordt bedreigd door natuurrampen. Het wordt steeds warmer. Het grote ijs is aan het smelten, waardoor het land overstroomt en mensen uit hun huizen verdreven worden. 
Op een dag komt Diego in het bezit van een magische bril waarmee hij dankzij zijn gevoeligheid de gedachten van andere mensen kan zien.

Als hij ziet dat iemand van plan is om zijn eigen dorp te vernietigen, moet hij in actie komen. Hij heeft zijn gevoeligheid nodig om het gevaar te kunnen zien – of hij nu wil of niet. 
Samen met de oude uitvindster Amita en zijn bijzondere vrienden Balthazar en Kala, begint Diego aan een avontuur dat zijn leven voorgoed zal veranderen.

diego zonnesteek & de magische bril
Schrijver Maurits van Huijstee

Waarom een kinderboek over dit thema?

Van Huijstee: ‘Duurzaamheid vervalt snel in een belerend vingertje. Het gaat vaak over je ecologische voetafdruk, over verminderen van energieverbruik en minder consumeren. Alsof het saai is, een last op onze schouders. Terwijl het tegengestelde waar is. Het wordt het meest spannende avontuur van de komende jaren! Het biedt volop hoop en kansen. Daar mag best wat meer over gefantaseerd worden. Bovendien – niet onbelangrijk –  vind ik schrijven over Diego Zonnesteek het leukste wat er is.’

Diego Zonnesteek & De Magische Bril is te verkrijgen via:
www.diegozonnesteek.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *