Nieuwe bekers 100% plantaardig ijs Prof. Grunschnabel

ijs-Grunschnabel

Nieuwe vormgeving perfect bij zijn culinaire hoogstandjes.

Gisteren, woensdag 16 augustus, lanceerde de Alkmaarse ijsmaker Professor Grunschnabel zijn kleurrijke nieuwe ijsbekers op de Parade in Amsterdam. Op dit theaterfestival werd zijn ijs in 2003 voor het eerst geïntroduceerd. Na ruim negen jaar werken aan de meest tongstrelende smaken is een prachtig assortiment 100% plantaardige ijsrecepten tot stand gekomen. Inmiddels heeft Professor Grunschnabel liefhebbers door heel Nederland. Sinds kort is zijn ijs ook in België verkrijgbaar. Door middel van de nieuwe verpakking kan de groeiende groep fans beter geïnformeerd worden. Naast de verpakking wordt ook de website binnenkort vernieuwd.

Het assortiment van Professor Grunschnabel bestaat uit meer dan 15 wereldse smaken met exotische namen als Fresas del Habanero, Siam Horapa Coco en Café el Khatib. Dit vertaalt zich in culinaire hoogstandjes als aardbeienijs met hete pepertjes, ijs van kokosmelk met Thaise basilicum en limoen, en ijs van Arabica-koffie met cardemonzaadjes en vanille. Voor elke smaak is een unieke ijsbeker ontworpen, geïnspireerd op de nostalgische reislust van de Professor en de frisse zuiverheid van de smaken.

ijs grunschnabel

IJscowagen op zonne-energie
Professor Grunschnabel werkt hard aan de verdere expansie en professionalisering van zijn ijsimperium in binnen- en buitenland. De Professor stuurt zijn team ook steeds vaker op pad. Daarvoor heeft hij een ijscowagen op zonne-energie gekozen. Een slim energieneutraal wagentje van het bekende Amsterdamse ontwerpbureau Springtime Industrial Design. De innovatieve ijscowagen maakt zijn primeur op theaterfestival de Parade in Amsterdam.

ijs grunschnabel

Zomerse en winterse smaken
Professor Grunschnabel bewijst al jaren dat ijs niet alleen een zomerproduct is. Natuurlijk, in de zomer zijn de frisse smaken zoals Mama Mango Maracujá en Brasil Basil Lime populair, in de winter doen de kruidige, complexere en romige smaken zoals Indian Winter en Canelle Glorieuses het goed. Pepijn Ornstein, oprichter van Professor Grunschnabel: ”In de zomer is het Mama Mango Maracujá-ijs niet aan te slepen. Maar: de Kyoto n’ Murasaki, een gekruide cranberry, cassis, framboos met lekker veel citrusfruit, past weer heel mooi in een winters menu, niet alleen als toetje maar ook heerlijk en verrassend bij een warm hoofdgerecht!”

ijs grunschnabel

Smaakvol ijs
Het ijs van Professor Grunschnabel is 100% plantaardig op basis van water of kokosmelk. Dit is uniek, want in het meeste ijs wordt zuivel verwerkt, zelfs in sorbetijs. Ornstein: “Melk is voor baby’s. IJs zonder melk is lichter op de maag, en dat vinden, gelukkig, veel mensen lekkerder. Ook lichter voor de planeet trouwens!” Zowel de exotische als de meer klassieke ijssmaken van Professor Grunschnabel zijn gemaakt van zo vers mogelijk fruit, verse kruiden, met vers geperst limoen- of citroensap. Er worden geen kleur-, geur- en smaakstoffen of synthetische bind- en conserveringsmiddelen aan het ijs toegevoegd. Vanwege zowel de smaak als de samenstelling van het product ontving Professor Grunschnabel drie jaar geleden uit handen van sterrenkok en juryvoorzitter Jonnie Boer (De Librije, Zwolle) de landelijke prijs Smaakvol 2009, een initiatief van Syntens, het innovatiecentrum van het ministerie van Economische Zaken. “Mooie, unieke smaken met een perfecte balans” aldus Boer.

ijs grunschnabel

Over Professor Grunschnabel
Professor Grunschnabel BV is gevestigd in Alkmaar. Het bedrijf werd in 2003 opgericht door Pepijn Ornstein. Na zijn universitaire studie Japans in Leiden werkte Ornstein jarenlang in de mode-industrie, alwaar hij het merk OILILY in Japan en andere Aziatische landen op de markt bracht. Professor Grunschnabel-ijs is verkrijgbaar bij ongeveer honderd winkels en restaurants in Nederland en België. Duitsland en Groot-Brittanië volgen binnenkort.
Voor meer informatie en verkooppunten:

www.grunschnabel.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.