Partij voor de Dieren pleit voor boerderijeducatie

Partij voor de Dieren op de bres voor boerderijeducatie.

De Partij voor de Dieren heeft deze week een motie ingediend om boerderijeducatie in Amsterdam te behouden. Boerderijeducatie is bedoeld voor basisscholieren. Doel van de les is dat kinderen een relatie leren leggen tussen boerenwerk en dagelijks eten op hun bord, aldus Boerderijeducatie.

Kinderen weten steeds minder vaak waar hun voedsel vandaan komt. Volgens het Voedingcentrum is het van belang dat jonge kinderen, zoals onze jonge Amsterdammers, leren waar hun voedsel vandaan komt omdat de waardering voor voedsel laag is. Hierdoor wordt voedsel tegenwoordig gezien als een vanzelfsprekendheid. “In deze tijden van intensieve veehouderij met bijbehorend dierenleed en de op handen zijnde voedselcrisis is het essentieel dat kinderen weten dat melk van een koe komt”, aldus Johnas van Lammeren, raadslid van de Partij voor de Dieren.

Boerderijeducatie is een leermiddel waarbij kinderen tijdens een voorbereidende les leren waar hun avondmaaltijd vandaan komt. Daarna werken ze tijdens een excursie een dagdeel mee op een boerderij. Daar krijgen kinderen de gelegenheid om de producten van de boerderij te proeven en te ervaren hoe het is om als boer te werken.

Het is gebleken dat boerderijeducatie een succesvol project is, dat zeer wordt gewaardeerd door docenten, boeren en kinderen. Per jaar trekt boerderijeducatie ongeveer 150 groepen. De gemeente Amsterdam financierde voorheen het project, maar het is onduidelijk of dit ook in 2013 nog het geval zal zijn.“ Het is belangrijk om te blijven investeren in onderwijskwaliteit”, aldus Van Lammeren.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *