Rick Engelkes tekent 1e pijl hulproute kinderprostituees

Terre des Hommes wijst Filippijnse kinderen letterlijk de weg uit kinderprostitutie. 

Terre des Hommes heeft een bijzonder project gelanceerd in Nederland en in de Filippijnen om kinderprostitutie een halt toe te roepen. Project Redirect wijst slachtoffertjes van seksuele uitbuiting in de Filippijnse havenstad Cebu letterlijk de weg uit de kinderprostitutie via een hulproute van pijlen. De kinderen worden door de straten naar hulpverlening geleid. De eerste pijl van de route is op maandag 16 juli door acteur Rick Engelkes getekend op Schiphol.

Duizenden Filippijnse kinderprostituees in rosse buurten, karaokebars, op straat en achter de webcam weten niet waar ze hulp kunnen krijgen. Vooral de stad Cebu, even groot als Amsterdam, staat bekend om vele minderjarige prostituees. Veel kinderen weten echter niet hoe ze uit hun benarde situatie kunnen ontsnappen. Terre des Hommes wil daarom met Project Redirect slachtoffers van seksuele uitbuiting letterlijk de weg naar hulp wijzen.

Stop Kindermisbruik
Rick Engelkes tekende eerste pijl voor hulproute kinderprostituees

Namens iedere donatie die wordt gedaan via de internetsite www.redirectcebu.com plaatst Terre des Hommes een pijl in de straten van Cebu. Donateurs kunnen op een interactieve kaart van de stad zien waar hun pijl komt. De pijlen die namens Nederlandse donateurs worden geplaatst, zijn voorzien van woorden van hoop, zoals ‘school’, ‘care’ en ‘happiness’. Met de opbrengst van Project Redirect kunnen lokale projectpartners van Terre des Hommes meer kinderen helpen uit de prostitutie te stappen door ze opvang te bieden en weer naar school te laten gaan. Ook geven ze voorlichting over de gevaren, om te voorkomen dat andere kinderen in de prostitutie belanden.

Eerste pijl
De eerste pijl van de hulproute is door Rick Engelkes getekend op Schiphol en symbolisch op het vliegtuig richting de Filippijnen gezet. De acteur, zelf vader van twee dochters, hoopt dat veel Nederlanders zijn voorbeeld volgen om zoveel mogelijk kinderprostituees te helpen: “Ik kan me niet voorstellen hoe het is om uit pure armoede je kinderen te moeten inzetten in de prostitutie. Als ouder wil je toch het allerbeste voor je kind. Ik hoop dat deze actie veel kinderen uit hun ellende haalt en roep iedereen op Terre des Hommes te steunen in haar strijd tegen seksuele uitbuiting van kinderen”.

Doe mee!
Meedoen aan de actie kan tot woensdag 1 augustus 2012. Dan zal de route daadwerkelijk in de straten van Cebu worden uitgezet naar het centraal gelegen Plaza de Independencia. Langs de route en op het plein staan hulpverleners klaar om de kinderen, families en betrokkenen voor te lichten en op te vangen. Ook krijgen kinderen flyers mee met contactgegevens van door Terre des Hommes gesteunde opvangcentra zodat ze ook na 1 augustus nog de weg uit hun benarde situatie kunnen vinden.

Campagne voor bewustwording
Terwijl in Nederland het Project Redirect op 16 juli is afgetrapt door Rick Engelkes, is de campagne eerder vandaag ook in de Filippijnen van start gegaan. Terre des Hommes heeft samen met haar projectpartners de bewustwordingscampagne Cebu-wide Day to End Child Pornography gelanceerd in het bijzijn van lokale overheid en pers.

Terre des Hommes stopt uitbuiting van kinderen in ontwikkelingslanden. Met projecten op het gebied van  onderwijs, gezondheid en zelfstandigheid maken we kansarme kinderen weer kansrijk.

www.terredeshommes.nl

Lees ook:
> Stop Kindermisbruik: help mee!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *