SPEELNATUUR TIENGEMETEN OPEN VOOR PUBLIEK


Urenlang speelplezier een ode aan de natuur.

Rennen, ravotten en vies worden. Welk kind speelt er nou niet graag buiten? Ver weg van videogames en betonnen pleinen opent Speelnatuur Tiengemeten van Natuurmonumenten haar ‘deuren’ op 23 juni 2012. Op een ruig terrein van maar liefst 4,5 hectare groot kunnen kinderen zich uitleven en spelenderwijs leren over de natuur.

Ukkie-eiland voor kinderen van 0-4 jaar
Speciaal voor de allerkleinsten is er het Ukkie-eiland. Hoe jong ze ook zijn, water en zand zijn altijd een groot succes bij kinderen. Op het Ukkie-eiland zorgen flauwe oevers en ondiepe beekjes voor urenlang speelplezier. Er is een schildpadfontein en ploeterbeekje waar de kleintjes lekker in kunnen waden. Ouders en begeleiders kunnen toezicht houden vanaf de talloze overzichtelijke zitplaatsen. Bij minder weer is er een schuilpaviljoen met vuurplaats waar groepen samen brood kunnen roosteren.

SpeelnatuurSpeelnatuur

Spelen voor kinderen van 4-12 jaar
Voor deze leeftijdsgroep zijn er volop mogelijkheden om hutten en vlotten te bouwen, in doolhoven te dwalen en over – en zelfs dwars door! – heuvels te klauteren. Het grote natuurgebied omvat avontuurlijke speelplekken zoals Kruip-door-Sluip-door-Eiland en Doolhofeiland. De puur natuurlijke materialen zoals bomen, wilgentakken, beken en heuvels vormen het speelgoed waarop kinderen hun fantasie kunnen loslaten.

Natuureiland Tiengemeten
Speelnatuur Tiengemeten is een initiatief van Natuurmonumenten. Het eiland Tiengemeten in de Hoeksche Waard (Zuid-West Nederland) bleek hiervoor een uitmuntende locatie. Naast het speelterrein zijn er op het eiland ook twee musea, een haventje, herberg met camping en een bezoekerscentrum waar men alles kan leren over de historie van het eiland en over hoe eb en vloed, de zon en de regen de natuur beïnvloedt. Een bezoek aan Tiengemeten garandeert ‘natuurlijk’ plezier voor jong en oud! Meer informatie op: www.natuurmonumenten.nl/spelenoptiengemeten

Speelnatuurspeelnatuur

Openingstijden & tarieven
Hoogseizoen: woensdag 14.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag 10.00 – 17.00. Schoolvakanties: dinsdag tot en met zondag 10.00 – 17.00 uur. Laagseizoen: gesloten (met uitzondering van speciale evenementen). In 2012 voordelig kennismakingstarief van € 4,50 (voor 2-18 jarigen). Volwassen betalen € 2,50, kinderen tot 2 jaar gratis. Op vertoon van de ledenpas krijgen leden van Natuurmonumenten € 0,50 korting p.p. voor hele gezin.

Mede mogelijk gemaakt door:
Speelnatuur Tiengemeten wordt uitgevoerd in samenwerking met het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard en mede mogelijk gemaakt door Europese subsidie LEADER, subsidie van de provincie Zuid-Holland en cofinanciering door de commissie Hoeksche Waard; sponsoren waaronder Exxon Mobil, Tetra Pak, Menzis, Siemens, HEMA, ANWB Fonds, Voorne BV, BTL en heel veel particuliere bijdragen onder meer door de ruim 2500 ‘Vrienden van Tiengemeten’.

speelnatuur

www.natuurmonumenten.nl/spelenoptiengemeten

Toon de 2 reacties
 1. Gaby stok schreef:

  Kunnen we bij jullie ook terecht voor kinderfeestjes? En wat is precies bij jullie hoog- en laagseizoen?

  mvg

 2. SN10G schreef:

  het hoogseizoen begint met de lente op 01april en loopt tot en met de herfstvakantie.
  voor kinderfeestjes kun je kiezen uit verschillende arrangementen of gewoon lekker zelf komen met een groepje…..aanvragen via: reservering.tiengemeten@natuurmonumenten.nl

  tot speels!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.