Stemweekend Oranje Fonds Kroonappels start NU


Koninkrijk wijst beschermpaar de weg naar mooiste sociale initiatieven
.


Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging startte het Oranje Fonds de zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels. Vanaf vrijdagochtend 09.00 uur kan iedereen via www.kroonappels.nl stemmen op de mooiste sociale initiatieven in de eigen gemeente. Er zijn in totaal 3914 sociale initiatieven in de race. Voor hen is het heel spannend of inwoners uit de eigen gemeente hen verkiezen als winnaar. Alleen dan kunnen gaan ze door naar de tweede ronde en maken ze kans op de eervolle betiteling Oranje Fonds Kroonappel en het bijbehorende geldbedrag van € 50.000,-. Zondag om 20.00 uur Nederlandse tijd sluit de stemwebsite. Aankomende woensdag worden de winnaars van deze ronde bekend gemaakt.

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: ‘We zijn ontzettend blij met alle aanmeldingen. Het is prachtig om te zien wat mensen in ons Koninkrijk voor elkaar organiseren. Dit is ieders de kans om de nieuwe Koning en Koningin de weg te wijzen naar de lokale organisatie die men een warm hart toedraagt. We hopen echt dat heel veel mensen gaan stemmen!’

kroonappels

Het Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Per jaar besteedt het Fonds ongeveer € 30 miljoen aan zo’n 8.000 grote en kleine maatschappelijke organisaties. De financiering hiervan komt van de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en van Vrienden en het bedrijfsleven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds. Op 15 en 16 maart vindt ook NLdoet plaats. Naar verwachting steken 310 duizend vrijwilligers de handen uit de mouwen bij zo’n 8.400 klussen.

www.NLdoet.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *