Stop kinderprostitutie: wijs slachtoffers de uitweg

Project Redirect.

De slechte economische situatie in de Filippijnen dwingt steeds meer ouders ertoe om hun kinderen seksueel uit te buiten. Dit gebeurt tegenwoordig ook via cyberseks, zo signaleerde Terre des Hommes onlangs. De kinderhulporganisatie lanceerde een bijzonder project in Nederland en in de Filippijnen om kinderprostitutie een halt toe te roepen: Project Redirect.

Vooral de Filippijnse stad Cebu, even groot als Amsterdam, staat bekend om duizenden minderjarige prostituees. Meisjes, maar ook jongens, bieden zich aan in de talrijke bordelen, karaokebars, op straat en in de havens die de stad rijk is. Deze kinderen weten vaak niet hoe zij uit hun benarde situatie kunnen ontsnappen. Terre des Hommes wil daarom met Project Redirect slachtoffers van seksuele uitbuiting letterlijk de weg naar hulp wijzen.

Stop Kindermisbruik

Pijl met ‘happiness’
De actie werkt zo: namens elke donatie op www.redirectcebu.com plaatst Terre des Hommes op 1 augustus as. een echte pijl in de straten van Cebu. Samen vormen de pijlen met hoopvolle teksten als Education, Happiness en Care de route naar Terre des Hommes en haar lokale partners. Hulpverleners staan klaar om kinderen en families voor te lichten over de gevaren van seksuele uitbuiting maar vooral: over de beschikbare hulp.

Uit prostitutie blijven
Met de opbrengst van Project Redirect kunnen Terre des Hommes en haar lokale projectpartners ervoor zorgen dat meer kinderen uit de prostitutie blijven. In opvangcentra helpen zij slachtoffers hun trauma’s te verwerken en hun verdriet en woede te vertalen in een levensdoel. Daarnaast krijgen zij de kans om een opleiding af te ronden. Bovenal krijgen de kinderen hun zelfvertrouwen terug en een nieuw perspectief. Terre des Hommes en haar partners gven ook voorlichting over de gevaren van seksuele uitbuiting, om te voorkomen dat kinderen in de prostitutie belanden.

Over de Filippijnen
In de Filippijnen is seksuele kinderuitbuiting een groeiend probleem. De kinderen worden vaak gedwongen door hun eigen ouders die door geldnood geen andere uitweg zien. Naar schatting worden er in het land 100.000 kinderen seksueel uitgebuit. Ook cyberseks is er sterk in opmars.

Help mee!
Helpt u mee om een route naar professionele hulp te creëren in de Filippijnse stad Cebu? Ga naar de website en kies uw pijl:

www.redirectcebu.com

Lees ook:
> Rick Engelkes tekent 1e pijl hulproute

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *