SuperWijzer app controleert nu ook op Binnenmelk


WSPA Nederland en SuperWijzer slaan handen ineen.


De gratis mobiele app SuperWijzer controleert producten vanaf vandaag ook op de aanwezigheid van binnenmelk, melk van koeien die nooit buiten komen. Alle kazen in de Nederlandse supermarkten kunnen nu met de SuperWijzer app worden gescand op binnenmelk. Als een kaas binnenmelk bevat zal de SuperWijzer hier melding van maken, zo weet de consument hoe zijn kaas wordt gemaakt. Ook als een kaas ‘binnenmelkvrij’ is, dus gegarandeerd gemaakt van weidemelk, zal de applicatie een melding geven. Hiermee hopen WSPA en SuperWijzer mensen bewuster te maken van de herkomst van hun voedsel.

WSPA, de organisatie achter de ‘Kies binnenmelkvrij’-campagne, is erg verheugd met de binnenmelk-melding in SuperWijzer. “Consumenten kunnen nu zien of een kaas binnenmelk bevat en dus een bewustere keuze maken over de kaas die ze kopen. Ook kunnen ze direct vanuit de mobiele app een digitale kaart te sturen aan grote kaasproducenten met het dringende verzoek alleen nog weidemelk te gebruiken”, aldus Ruud Tombrock, directeur WSPA Benelux.

Binnenmelk-vrij

Samenwerken voor het welzijn van koeien
Het streven van WSPA om alle melkkoeien in de wei te krijgen, krijgt met deze samenwerking een nieuwe impuls. Volgens onderzoek van TNS NIPO vinden vrijwel alle Nederlanders dat koeien in de wei horen . Met dank aan de SuperWijzer app kunnen mensen nu ook heel gemakkelijk achterhalen of hun favoriete kaas binnenmelk bevat. Via de SuperWijzer kan iedere consument ruim 20.000 producten waarin vlees, ei en/of zuivel is verwerkt beoordelen op het gebied van dierenwelzijn, natuur en milieu, klimaatverandering en schadelijke stoffen. Inmiddels is de applicatie al door 55.000 mensen gedownload.

15.000 mensen vragen om ‘binnenmelkvrij’
Met haar campagne tegen binnenmelk wil WSPA aandacht vestigen op het groeiende aantal melkkoeien dat nooit meer in de wei komt. Nu al staat ruim een kwart (26%) van alle melkkoeien het hele jaar op stal. Dat zijn bijna 400.000 dieren en de verwachting is dat dit aantal in de komende jaren nog sneller zal stijgen.
binnenmelk-vrij
Omdat vijftig procent van alle melk wordt verwerkt in kaas, roept WSPA mensen op om via de actiesite www.binnnenmelkvrij.nl een kaart te sturen aan de grote kaasmakers waarin ze vragen om binnenmelkvrije-kaas. Aan die oproep wordt goed gehoor gegeven, inmiddels hebben ruim 15.000 mensen een kaart gestuurd naar de kaasmakers. WSPA hoopt dan ook dat de kaasmakers snel overstappen op weidemelk zodat er binnenkort alleen nog maar binnenmelkvrij-meldingen zullen verschijnen in de SuperWijzer.

www.binnenmelkvrij.nl
www.superwijzer.com

Over WSPA
De World Society for the Protection of Animals (WSPA) is een internationale dierenwelzijnsorganisatie. Onze visie is een wereld waarin dierenwelzijn ertoe doet en wreedheid tegen dieren stopt. Met reddingsoperaties, noodhulp, campagnes, educatie en training maken we een wezenlijk verschil in het leven van vele dieren. Samen met onze achterban zetten we dierenwelzijn op de agenda, en streven we ernaar dat dieren overal ter wereld worden beschermd door effectief uitgevoerde wetgeving.
Als het grootste overkoepelende samenwerkingsverband van dierenwelzijnsorganisaties ter wereld, helpt WSPA de dieren in samenwerking met ruim 1000 partnerorganisaties in meer dan 150 landen.

Toon de 4 reacties
 1. WSPA-lover schreef:

  Wat fijn..!
  ook voor Android?

 2. tinder dating schreef:

  tinder date , tinder dating app https://tinderdatingsiteus.com/

 3. online dating free schreef:

  free dating sites http://freedatingsiteall.com

 4. Discover More schreef:

  80762 708597I gotta favorite this web site it seems handy quite valuable 574649

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.