Tijdens NLdoet krijgt u het voor elkaar!

Grootste vrijwilligersactie van ons land jubileert!

Op 21 en 22 maart 2014 organiseert het Oranje Fonds voor de tiende keer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land. Ramen zemen in een klein museum, een konijnenhok timmeren op de plaatselijke kinderboerderij of een middagje high tea met ouderen in een verzorgingstehuis. Het zijn allemaal klussen waar de rest van het jaar eigenlijk geen geld, tijd of mankracht voor is. NLdoet biedt uitkomst!

Ook tijdens de komende jubileumeditie zet het Oranje Fonds zich samen met duizenden maatschappelijk organisaties in om vrijwilligers de handen uit de mouwen te laten steken. De eerste enthousiaste maatschappelijke organisaties meldden hun klussen al weer aan op www.nldoet.nl.

Iedereen kan klussen aanmelden
Álle maatschappelijke organisaties kunnen meedoen. Basisscholen, zorginstellingen, kinderboerderijen, natuurorganisaties, dorpshuizen, sportverenigingen; bij elke organisatie liggen wel klussen die gedaan moeten worden. Onder bepaalde voorwaarden stelt het Oranje Fonds maximaal €450,- beschikbaar om de klus te kunnen uitvoeren. Meedoen levert een stichting of vereniging heel veel op.

NL DOET

Cynthia Borras, boswachter bij Natuurmonumenten Waddengebied, vertelde over haar ervaringen tijdens NLdoet 2013. “Het strand van Schiermonnikoog is breedste strand van Europa en om het schoon te houden hebben wij zeker helpende handen nodig. Na de winterstormen ligt er namelijk veel rommel op het eilander strand. Ik had de klus op Twitter gezet en krijg van koffie bedrijf Pezze gratis koffie aangeboden voor de vrijwilligers. De klus organiseer ik verder in samenwerking met de gemeente Schiermonnikoog ( ze leveren net als Natuurmonumenten 1trekker+ chauffeur) Je hoort veel meer over NLdoet (tv, radio, posters)dan 3 jaar geleden. En dat is mooi want dat levert ook resultaat op. Onze deelname is heel goed bevallen Er waren 50 vrijwilligers en we hebben ongeveer 10km strand schoongemaakt en 2300kg vuil opgeruimd! NLdoet leverde extra vrijwilligers (40) op en van de bijdrage konden we materialen huren en kopen die we nodig hadden voor de klus.”

www.nldoet.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *