Tijdreis in je eigen tuin


Tijdreis in je eigen tuin – over evolutie, ontdekkingsreizen en stokoude pissebedden.


Een informatief tuin- en geschiedenisboek voor kinderen vanaf 12 jaar die alles willen weten over de natuur en graag zelf de handen uit de mouwen steken. Ga terug in de tijd en bekijk hoe tuinen er vroeger uitzagen: de Zijderoutetuin, de Columbustuin en de middeleeuwse tuin. Een kleurrijk boek over evolutie, ontdekkingsreizen en stokoude pissebedden. Met verrassende antwoorden en leuke doe-drachten, bijvoorbeeld: Tuinaanleg – zo doe je dat!

tijdreis in eigen tuin stokoude pissebeddenOoit bevolkten dinosaurussen de aarde. Hoe zag de aarde er toen uit? Waarom verdwenen de dino’s? Wanneer kwamen de eerste mensen? En wat deden ze?

Tijdreis in je eigen tuin gaat over de geschiedenis van de aarde en de evolutie van de allereerste levensvormen tot het rijke planten- en dierenrijk van nu. En ook over de mens in de natuur. Hoe de mens door zijn ontdekkingsreizen de natuur beïnvloedde en door planten en dieren te veredelen de natuur soms naar zijn hand zette en hierdoor soms zelfs bedreigt.

Tuinen zijn van alle tijden. De mens heeft graag een stukje groen in de buurt. De Romeinen kweekten bloemen voor in hun villa’s en in de middeleeuwen waren bij kloosters tuinen te vinden. In dit boek vind je tuinen om zelf aan te leggen, tuinontwerpen die samenhangen met de ontdekkingsreizen, de Zijderoutetuin, de Columbustuin en de middeleeuwse tuin.

Het boek beantwoordt veel vragen en bevat leuke doe-drachten om zelf aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld: Tuinaanleg? Zo doe je dat! Een ideaal natuurdoeboek, ook geschikt voor een spreekbeurt of een werkstuk.

Tijdreis in je eigen tuin is onderdeel van een reeks educatieve tuinboeken voor kinderen die alles willen weten over de natuur en graag zelf de handen uit de mouwen steken.

De hele reeks ‘tuinieren voor kinderen’ compleet:
• Mijn eerste tuinboek: maakt kinderen vertrouwd met de natuur – vanaf 5 jaar
• Mijn eerste moestuin: over verantwoordelijkheid nemen voor de natuur – vanaf 9 jaar
• Tijdreis in je eigen tuin: over de mens in de natuur – vanaf 12 jaar

Tijdreis in je eigen tuin kwam tot stand ism de Botanische Tuinen Utrecht. Met een voorwoord van Tamara Seur.

Tijdreis in je eigen tuin: over evolutie, ontdekkingsreizen en stokoude pissebedden
Auteurs: Bram Wolthoorn & Roger Klaassen
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Uitvoering: genaaid gebonden, rijk geillustreerd
ISBN: 978 90 5011 442 4
Prijs: € 18,95

De hele reeks bij elkaar
Mijn eerste tuinboek – ISBN 978 90 5877 773 7 €18,95
Mijn eerste moestuin – ISBN 978 90 5877 855 0 € 18,95
Tijdreis in je eigen tuin – ISBN 978 90 5011442 4 € 18,95

Verkrijgbaar in de boekhandel en via www.knnvuitgeverij.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *