VintyKids.com: biedt duurzame uitkomst in crisistijden

Geld verdienen met tweedehands kindermerkkleding wordt makkelijk.

Vandaag opent VintyKids.com haar deuren voor kopers en verkopers van tweedehands kindermerkkleding. Kopers vinden zo goed als nieuwe kindermerkkleding voor een fractie van de adviesprijs. Verkopers verdienen makkelijk geld door kindermerkkleding die niet meer gedragen wordt – kosteloos – in een VintyKids tas op te sturen. VintyKids doet de rest: controleren, selecteren, vakkundig fotograferen, prijzen, verpakken, opslaan en verzenden. De verkoper ontvangt hierna 50% van de verkoopprijs. In het huidige crisisklimaat biedt het nieuwe, makkelijke en professionele platform een uitkomst voor iedereen die – op een duurzame manier – geld wil besparen.
Vier op de tien ouders (38%) zijn aan het bezuinigen op baby- of kinderkleding, nu Nederland opnieuw economisch mindere tijden doormaakt. Van deze ouders geeft een derde (31%) aan te bezuinigen door kinderkleding tweedehands te kopen[1]. De opkomst van tweedehands kleding wordt echter niet alleen veroorzaakt door de crisis: vintage en second hand kleding wordt ook steeds populairder onder fashionista’s en milieubewuste trendsetters.


Foto: Vintykids.com

Makkelijk geld verdienen met tweedehands kinderkleding
VintyKids komt tegemoet aan de vraag naar een makkelijke manier om geld te verdienen met gebruikte kinderkleding. “Verkoop via een site als Marktplaats kost vaak toch meer tijd dan je denkt: je moet foto’s maken, onderhandelen en dan de kleding opsturen of iemand langs laten komen. Een tweede optie is verkopen via tweedehandswinkels, maar die hebben een veel kleinere afzetmarkt, geven vaak een lagere vergoeding en nemen alleen kleding van het seizoen in”, aldus Inge Heringa van Vintykids. “Wij hebben al deze aspecten onder de loep genomen en gekeken waar we verbetering kunnen doorvoeren. Ons antwoord daarop is VintyKids.”

VintyKids maakt ruimte in kast, agenda en budget
Het concept van een online tweedehands kinderkledingwinkel is niet nieuw. Wel nieuw is dat VintyKids het hele in- en verkoopproces heeft gesimplificeerd en geprofessionaliseerd. Het enige dat verkopers moeten doen, is via www.VintyKids.com een gratis VintyKids tas bestellen, vullen met schone merkkleding, en deze naar het antwoordnummer van VintyKids in Haarlem sturen. Een team van professionals – nagenoeg allemaal zelf ook moeder – doet een strenge kwaliteitscontrole op de ingezonden kleding en neemt ook alle aanverwante zaken uit handen: fotografie, prijzen, verpakken, opslaan, verzending naar de nieuwe koper en de financiële afhandeling. De verkoper krijgt vervolgens 50% van de verkoopprijs gestort of kan dit bedrag gebruiken als shoptegoed op de site.

Koper shopt voordelig voor merkkleding via VintyKids
Uit onderzoek blijkt dat mensen die merkkleding dragen, meer aanzien genieten, aardiger worden gevonden en meer medewerking krijgen. Op VintyKids.com liggen de prijzen voor de zo goed als nieuwe merkkleding, vanzelfsprekend, een flink stuk lager dan in de winkel. Zo wordt merkkleding bereikbaar voor nagenoeg ieder kind.

[1]Onderzoek uitgevoerd door GfK Panelservices in opdracht van Bengels, juli 2012.

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *