Voor een betere toekomst investeer je in de kleinsten

Stichting YuYaYu "Kinderen hebben recht op een fijne jeugd en goed onderwijs".

YuYaYu (Quechua voor ‘leren/herinneren) is in 2009 opgezet door Margreth de Werk. Kinderen zijn haar belangrijkste drijfveer: bij hen begint alles. Kinderen hebben recht op een fijne jeugd en goed onderwijs, zodat ze later voor zichzelf en anderen kunnen zorgen. Stichting YuYaYu helpt hierbij onder andere door het kinderdagverblijf Wawacha te steunen.

Op dit moment is YuYaYu bezig met een volgende stap: er is wol ingekocht en de moeders van de kinderen van kinderdagverblijf Wawacha zijn begonnen met het maken van tassen, knuffeltjes, vestjes en dekentjes. Het doel is om de moeders te betalen voor het handwerk zodat zij daarmee zelf Wawacha kunnen gaan betalen.

De meeste wol die gebruikt wordt voor de spulletjes is afkomstig van de baby Alpaca, een Peruaanse lamasoort. De dieren leven in bergdorpen en worden puur natuur gehouden. Hartstikke eco dus! Bovendien is de wol superzacht en prikt niet.

Het is belangrijk de cirkel te doorbreken: zonder geld kunnen mensen in Zuid-Amerika hun kinderen niet goed verzorgen. Deze kinderen moeten meewerken om geld te verdienen en hebben geen tijd en geld voor school. Vanwege slechte verzorging zijn ze vaak te zwak om goed te leren. En zonder onderwijs zal het deze kinderen net zo vergaan als hun ouders. Ze hebben dus een steuntje in de rug nodig.

Maak jezelf en YuYaYu blij en bestel zo’n mooie tas of word donateur!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *