VriendenLoterij: miljoenen voor goede doelen


Goed Geld Gala, 14 februari
.

Aanstaande maandag 4 februari vindt het jaarlijkse VriendenLoterij Goed Geld Gala plaats. Tijdens het Goed Geld Gala maakt de Loterij traditiegetrouw de hoogte bekend van het bedrag dat zij kan uitreiken aan goede doelen voor gezondheid en welzijn. Geld dat is bijeengebracht door de half miljoen deelnemers die maandelijks meespelen in de VriendenLoterij. Van elk verkocht lot is 50% bestemd voor gezondheids- en welzijnsorganisaties en belangrijke gezondheidsprojecten.

Alleen bij de VriendenLoterij kunnen deelnemers vooraf aangeven (oormerken) voor welk goed doel het geld van het gekochte lot bestemd is. Dit kan ook de eigen club of vereniging zijn. Vorig jaar ging ruim 49% (bijna 24 miljoen euro) van het totale bedrag naar een door de lotenkoper zelf gekozen goed doel, club of vereniging.

Vriendloterij

De VriendenLoterij steunt organisaties als KWF Kankerbestrijding, Fonds Gehandicaptensport, Alzheimer Nederland, Jantje Beton en de Richard Krajicek Foundation. Belangrijke projecten die het afgelopen jaar met steun van de VriendenLoterij zijn gerealiseerd:
• Realisatie Nationaal Kinder MS Centrum in opdracht van Stichting MS Research (bijdrage VriendenLoterij 487.000 euro);
• Bouw Spierziekten Academie in opdracht van Prinses Beatrix Fonds (bijdrage 350.000 euro);
• Aanschaf RetCam in het kader van het project New Born Eyes van Stichting Oogfonds Nederland (bijdrage 250.000 euro).

Het Goed Geld Gala vindt dit jaar plaats in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De presentatie van het Goed Geld Gala is in handen van Quinty Trustfull en spreker/columnist Bart Chabot is te gast. Naast Vrienden van de Loterij Lucille Werner en Richard Krajicek zijn ongeveer 250 directeuren en voorzitters van goede doelen in de gezondheids- en welzijnssector aanwezig.
Vriendenloterij
www.vriendenloterij.nl


VriendenLoterij; een gezonde beweging in een sociale samenleving

De VriendenLoterij steunt al meer dan 20 jaar goede doelen die werken aan verbetering van gezondheid en welzijn in Nederland. Deelnemers bepalen zelf naar welk goed doel de helft van de lotprijs gaat. Inmiddels spelen een half miljoen deelnemers mee voor 41 goede doelen en 4.000 clubs en verenigingen. Win je een prijs bij de VriendenLoterij, dan delen je vrienden daarin mee.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *