Workshop bij Ekoplaza: Verse en 100% biologische babyhapjes

workshop

Na succesvolle kickoff nieuwe workshops in Den Haag en Amsterdam

Laatst bijgewerkt op 4 mei 2015

Laatste update op 4 mei 2015

VEGHEL – Op zondag 26 april jl. vond in de Ekoplaza aan de Stadhouderskade in Amsterdam de kickoff plaats van een serie Babycooking kookworkshops.  De volgende twee workshops zullen plaatsvinden op 10 mei in Den Haag en op 28 juni in Amsterdam. Hier leren aanstaande en kersverse ouders hoe zij zelf simpel een biologisch babyhapje kunnen maken. De workshop is leerzaam, verrassend en vooral heel leuk om te doen. De kookworkshops zijn een vervolg op de samenwerking tussen Ekoplaza, Babycooking en het mintgroene platform BabyBeGood, die de drie partijen zijn aangegaan sinds de Negenmaandenbeurs in februari van dit jaar.

Wat is biologisch?
​Biologisch voedsel bevat geen chemische bestrijdingsmiddelen of andere geur-, kleur-, en smaakstoffen. De dieren hebben een optimale leefomgeving en krijgen geen antibiotica toegediend. Daarnaast is de smaak van biologische voeding vaak beter dan die van ander soort gelijk voedsel, dat niet biologisch is.

Maak het zelf, zo krijg je makkelijke eters
workshop​ Tijdens de kookworkshops vertelt Gees van Asperen van Babycooking over het belang van puur voedsel vanaf de allereerste hap. Zij zegt hierover ‘In het eerste levensjaar van een baby, wanneer de organen nog niet allemaal optimaal werken wil je graag zoveel mogelijk gifstoffen vermijden. Daarom biologische groeten en fruit. Een bewuste ouder kiest niet alleen voor pure, voedzame en onbespoten ingrediënten maar maakt het ook zelf’. Hiermee sluit zij aan op de boodschap van de Franse researcher Sophie Nicklaus dat de combinatiepotjes ongunstig uitpakken voor kinderen. Laat kinderen juist (onderdelen) van het hapje apart proeven. Zo leren ze het herkennen, leuk en lekker vinden en dus….. ETEN. Bovendien is het gunstig voor de motoriek en spraakontwikkeling. Dit wordt ook ondersteund door het onderzoek van biopsycholoog Marion Hetherington. En dat je van deze ingrediënten met minimale inspanning smaakvolle biologische hapjes kunt maken, werd iedereen wel duidelijk na het koken en proeven in de Ekoplaza conceptstore. “Had ik dit maar eerder geweten bij mijn oudste kind” zei een zwangere deelneemster.

De kookworkshops in deze unieke vorm zijn een onderdeel van de BabyBeGood academie, educatieve workshops voor mintgroene ouders. Tamara Peers, oprichtster van het mintgroene platform voor ouders BabyBeGood, is blij met de samenwerking met Ekoplaza en Babycooking. ‘Zo helpen we zwangeren en ouders met jonge kinderen de eerste makkelijke stappen te zetten naar een meer bewuste, mintgroene leefstijl. Wat mij betreft zou elke ouder deze workshop mogen volgen, het is echt een eyeopener, kortom een must-do voor elke ouder (in spe)!’.

workshop

Aanmelden voor de workshops
Zondag 10 mei 2015 van 12:00 – 13:30 uur in Den Haag
​Ekoplaza Kerkplein 6a. (Tip: moederdagcadeau)

Zondag 28 juni 2015 van 11:00 – 12:30 uur in Amsterdam
​Ekoplaza Stadhouderskade 93.

Kijk op www.babycooking.nl voor meer data en informatie.

Kosten
​Tijdens de workshop ontvang je eerlijke en volledige informatie over biologisch, écht voedzaam en uiteraard lekker eten voor jezelf en je baby/peuter en ga je aan de slag in de keuken. Aan het eind van de workshop ga je met een gevulde buik, tas vol biologische ingrediënten (t.w.v. € 15,-) en een handvol recepten naar huis. Prijs: € 24,95 (incl. koffie/thee/lunch).

Lees ook:
>  Uitbreiding app Questionmark met scores groente & fruit
>  Zeegroenten met Yakso Korma (recept)

Plaats een reactie op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *