200 GREATEST PAINTINGS in Rotterdam is verlengd tot 4 januari 2015

200-greatest-paintings

Mail & Win: 2 x 2 toegangskaarten om je kunstgeschiedenis bij te spijkeren

Een canon van de Westerse kunstgeschiedenis die bij iedereen een belletje doet rinkelen is nu te zien in de robuuste Fenixloods in Rotterdam. De tweehonderd meest begeerde, kostbaarste en beroemdste kunstwerken ter wereld zijn op bijzonder precieze wijze gereproduceerd. De Mona Lisa, De Nachtwacht en American Gothic zijn onder één dak te bewonderen!

Kunstkenners en leken hebben samen een lijst samengesteld van de tweehonderd meest begeerde, kostbaarste en beroemdste kunstwerken ter wereld. Deze lijst bevat topwerken uit tachtig verschillende musea, gemaakt door meer dan honderd kunstenaars. Deze tweehonderd werken zijn op bijzonder precieze wijze gereproduceerd (op ware grootte!) en chronologisch naast elkaar tentoongesteld. De bezoeker maakt een reis door de kunstgeschiedenis, zonder de hele wereld over te hoeven vliegen. Van Gogh, Rembrandt, Gauguin, Picasso, Vermeer en Renoir… meer dan honderd van de beroemdste kunstenaars uit meer dan tachtig verschillende musea over de hele wereld samengevat in 200 meesterwerken. De Guernica, De Victory Boogie Woogie, Het Meisje met de Parel en de Tuin der lusten in één museum!

Aanraken mag
De bezoeker van 200 Greatest Paintings gaat op een nog niet eerder vertoonde wijze op reis door de cultuurgeschiedenis van het Westen. Nog nooit zijn al deze werken in één ruimte bij elkaar geweest en bovendien zonder suppoost! Kunst wordt op een laagdrempelige wijze beschikbaar en ook het verhaal achter de iconen wordt verteld met interactieve hulpmiddelen. Minder bekende feitjes zoals de waarde, hoe vaak een kunstwerk gestolen is, zelden vertelde achtergrondverhalen van de kunstenaars en beroemde persiflages zijn ook terug te vinden in de tentoonstelling.

200-greatest-paintings

Behalve veel te bekijken is er ook veel te doen. Zo maakte Vermeer zijn werken waarschijnlijk met een camera obscura. Een donkere kamer met deze fototechniek is nagebouwd, zodat de bezoeker zelf een kunstwerk à la Vermeer kan maken. Misschien wel het bekendste schilderij van de expositie De Nachtwacht wordt interactief, zodat er hele gezinnen aan het groepsportret kunnen worden toegevoegd. En iedereen kan via een touchpanel ontdekken welke Nederlandse spreekwoorden in de schilderijen van Breughel verstopt zitten. En dat is nog lang niet alles!

200-greatest-paintings

Meer informatie: www.200greatestpaintings.com
Van 18 juli t/m 4 januari 2015
Locatie: Fenixloods 1, Veerlaan 9-13, Katendrecht Rotterdam (ingang aan kade zijde)
Openingstijden: Ma t/m Zo 10:00 uur tot 18:00 uur
Prijzen: €7 tot €14

Mail & Win
Update: de 4 vrijkaarten voor 200 Greatest Paintings expo zijn inmiddels verstuurd naar de 4 winnaars. Allemaal hartelijk dank voor het meedoen!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *