De Nachtwacht, die moet je zeker een keer gezien hebben!

De Nachtwacht op speciaal transport naar ’t Veluws Zandsculpturenfestijn.

Dankzij het bezoek van Barack Obama aan Amsterdam heeft de hele wereld kennis kunnen maken met de Nachtwacht, het beroemdste schilderij van Nederland en hét meesterwerk van Rembrandt van Rijn. Zelfs de New York Times opende met Obama voor de Nachtwacht waarbij de president in nagenoeg dezelfde houding stond als de schutter op het beroemde schilderij. Heel bijzonder is dat de Nachtwacht vanaf zaterdag 12 april zes maanden lang is te bewonderen bij de Beeldentuin in Garderen waar ’t Veluws Zandsculpturenfestijn plaatsvindt. Dinsdag 1 april wordt de Nachtwacht met een speciaal transport overgebracht, waar het imposante meesterwerk een plek krijgt in de expositieruimte.

De Nachtwacht, die moet je een keer hebben gezien!
’t Veluws Zandsculpturenfestijn, dat dit jaar heeft gekozen voor het thema ‘De Gouden Eeuw’, heeft nu ook een speciale ruimte ingericht waar je tientallen schilderijen met afbeeldingen uit deze periode kunt bewonderen. Ook de Nachtwacht, met afmetingen van maar liefst 4,37 meter bij 3,63 meter, is er in vol ornaat tentoongesteld. Rembrandt van Rijn schilderde het tussen 1639 en 1642, de periode die we nu de Gouden Eeuw noemen. Daarom mag zo’n schilderij van exceptionele grootte natuurlijk niet ontbreken bij een evenement met het thema ‘De Gouden Eeuw’. Het doek is de gehele periode dat ’t Veluws Zandsculpturenfestijn plaatsvindt, te bekijken!

Maak een selfie!
Vanwege de enorme afmetingen van het schilderij heeft de organisatie van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn de expositieruimte speciaal laten aanpassen. Niet alleen de ruimte moest groter worden, maar ook de uitstraling van de ruimte is zeer exclusief en aangepast bij de sfeer die de schilderijen uitstralen. Kortom; laat u verrassen en bekijk de Nachtwacht in Garderen bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn. Bezoekers kunnen op hun gemak alle schilderijen bekijken en zich laten vereeuwigen met de Nachtwacht op de achtergrond. Is dat bijzonder of niet? Of… maak een selfie met op de achtergrond het beroemdste schilderij ter wereld. Voor een toegangsprijs van € 8,50 ziet u naast indrukwekkende schilderijen ook nog eens de mooiste zandbeelden van de hand van de beste zandtovenaars.

Prijs & openingstijden
’t Veluws Zandsculpturenfestijn vindt plaats van 12 april t/m 1 november 2014 in de Beeldentuin in Garderen. Het is maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Zaterdag is het geopend van 10.00 tot 17.00 uur (zondag is het gesloten). De toegangsprijzen bedragen:

– 0 t/m 5 jaar: gratis
– 6 t/m 12 jaar: € 4,50
– 13 jaar en ouder: € 8,50

’t Veluws Zandsculpturenfestijn is met de auto via de A1 en met het openbaar vervoer gemakkelijk en snel te bereiken. Meer informatie over ’t Veluws Zandsculpturenfestijn is te vinden op www.zandsculpturen.nl.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *