De wereld in glorieus A0 formaat


Het Poster Project van GDFB2012 komt er aan
.

Het inmiddels welbekende Poster Project komt weer terug op Graphic Design Festival Breda 2012. Voor de derde editie van GDFB worden een toonaangevende internationale ontwerpers gevraagd in de openbare ruimte te exposeren. Alle ontwerpers maken voor het project een nieuw affiche waarmee ze de stelling ‘greed is out, empathy is in’ op geheel eigen wijze verbeelden. In totaal zijn er vijftig posters te zien, van 19 t/m 23 september op het Kasteelplein in het oude centrum van Breda.

Graphic Design

Poster Project
In 2008 zorgde het Poster Project voor controverse door een poster van de Rotterdamse ontwerpers 75B. Zij bewezen de invloedrijke kracht van beeld door op een affiche een foto van Geert Wilders te combineren met het logo van H&M. Voorbijgangers beklaagden zich hierover bij H&M, dat vervolgens via advocaten probeerde het affiche uit de tentoonstelling te verwijderen. Ook tijdens het festival van 2010 zorgden de posters voor opschudding. Ditmaal omdat ze massaal uit de frames werden gestolen door liefhebbers. Deze ervaringen hebben het festival ertoe bewogen de affiches ditmaal op een centrale plaats in de openbare ruimte te tonen.

Poster Graphic Design

45 ontwerpers
De selectie ontwerpers belooft veel goeds: onder de benaderde ontwerpers zijn namen van internationaal formaat te vinden, met o.a. ‘European design agency of the year’ Silo, de welbekende streetartist Erosie en aanstormend talenten als Magdalena Piehl (SWE) en Team Thursday. Verder ook een keur aan ontwerpers die geen een introductie meer nodig hebben, zoals Gorilla, Sean Freeman (UK) en James Victore (USA).

Graphic Design

Greed is out, empathy is in
Tijdens GDFB2012 is te zien welke rol hedendaagse ontwerpers spelen in een maatschappij waarin beeldtaal steeds belangrijker wordt. Via visual stroytelling gaan zij opzoek naar alternatieven waarmee bestaande crises kunnen worden bestreden. De uitwerking laat zien hoe social media, technologie, reclame en ambacht het hedendaagse ontwerpvak beïnvloeden.

Graphic Design

Open call voor posters
Ook niet geselecteerde ontwerpers maken kans om mee te doen aan het Poster Project. GDFB biedt middels een ‘open call’ 5 ontwerpers de kans deel uit te maken van de expositie. Tot 25 juni kunnen posters worden ingezonden. In aanloop naar het festival zijn er op de GDFB facebook fanpage al voorproefjes te zien van de expositie. Op de website meer informatie over de open call.

www.graphicdesignfestival.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *