Grootste grassroots natuurfestival dit jaar in het Pinksterweekend

natuurfestival

Op 23, 24 en 25 mei vindt de tweede editie van Fête de la Nature plaats. Het grootste grassroots natuurfestival van Nederland telt dit jaar meer dan 350 evenementen verspreid over heel Nederland. Er zijn speurtochten en workshops in de natuur, vroege vogels kunnen dauwtrappen of later op de dag naar bizarre insecten komen kijken.

Fête de la Nature wordt gevierd van Schiermonnikoog tot Sittard en van Vrouwenpolder tot Venlo. Fête de la Nature is een gratis en open festival. Dat betekent dat iedereen met een leuk idee voor een evenement een activiteit kan organiseren. Geen initiatief is te klein of te groot.

Dit is een greep uit de evenementen: een training maaien met de zeisnestkasten bouwen, een rapworkshop3FM wekt Griftsteedebotanisch tekenen, een natuurfoto workshop, het grote, groene plantencircuspraamvaren door Nationaal Park de Alde Feanenkoken met wilde planten en bloemen en met de herder de hei op. Daarnaast zijn er veel plekken om wilde vogels te bekijken.

De activiteiten tijdens Fête de la Nature kenmerken zich door een verrassende combinatie van natuur met cultuur, onderwijs, sport of een andere passie van de organisatoren. Fête de la Nature zorgt ervoor dat mensen op een positieve, feestelijke manier in contact komen met de natuur en met andere mensen.

Fête de la Nature is een internationaal festival, met edities in Frankrijk en Zwitserland. De eerste Nederlandse editie van Fête de la Nature werd in mei 2014 gehouden. Het natuurfestival trok toen ongeveer 43.000 bezoekers die in totaal 291 evenementen in heel Nederland bezochten.

natuurfestival

Het complete programma van Fête de la Nature 2015: http://fetedelanature.nl/ik-vier-mee

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *