Planten en bomen maken muziek op je telefoon

Een jong stel uit Italië heeft een nieuw product ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten en bomen muziek te laten spelen. Het door technische experts ontwikkelde apparaat, met de naam Plants Play, is het eerste draagbare product wat de muziek van planten live kan laten afspelen op je telefoon of tablet.

Hiermee kun je een diepe verbinding met de natuur maken. Afgelopen twee jaar heeft het Italiaanse stel (Edo en Kika) de wereld over gereisd en de muziek van bijzondere bomen en planten gedeeld met hun Facebook community Travelling on the Song of Trees. Met hun nieuwe bluetooth product en app geven ze nu iedereen de mogelijkheid om naar de muziek van de planten te luisteren.

Deze week is het stel een crowdfundcampagne gestart

Door twee electrodes te plaatsen op de bladeren, zet Plants Play de elektrische trillingen van planten en bomen direct om in muziek op je telefoon of tablet. Je kunt live luisteren naar de planten en bomen, de muziek opnemen en delen op social media. De app toont tevens een grafiek met de elektrische activiteit van de plant of boom wat je direct inzicht geeft hoe ze jouw interactie ervaart. Plants Play maakt een diepe verbinding met de natuur mogelijk en kan toegepast worden om te relaxen, voor een yogales, muziek optredens, ontspanning op het werk en nog veel meer.

“Ons nieuwe product kan mensen doen inzien hoe gevoelig planten en bomen zijn. En ze produceren prachtige muziek, gemaakt door de natuur”, zegt Plants Play oprichter Edo Taori.

Meer?

Volg ze op Facebook: Travelling on the Song of Trees

Nog meer:

Wereldpremiere: internationaal concert door bomen
Thee, van een wonderboom

 

 

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.