Zomerkunstfestival in Natuurpark Serra da Estrela

Van 4 t/m 10 augustus 2012: Angel Festival in Portugal.

Ook dit jaar vindt het internationale Angel Festival plaats op het ecologische landgoed Serra da Estrela in Portugal. Het festival wordt al weer voor de derde keer voor Nederlandse cultuurliefhebbers georganiseeerd. Bijzonder aan het Angel Festival is dat het zeven dagen lang (4 tot en met 10 augustus) een professioneel podium biedt, midden in de ruige natuur van Portugal. De programmering is even verrassend als breed: comedy, cabaret, fysiek theater, moderne dans, muziek en dj’s. Nederlandse en internationale artiesten, groepen, dansers en musici spelen op unieke locaties als het Rots Theater, het amfitheater in een oude watermijn, de circustent in de olijfgaard, en een dansplatform aan de rivier.

Angel festival

Kunstenaars werken in het Maluca Atelier of op het Panorama terras, waarbij gasten participeren. Er zijn kunstzinnige natuurexpedities en een riverhike. De organisatie houdt het festival bewust intiem; er is plaats voor maximaal 250 mensen, die de gehele week verblijven. Waaronder kunstenaars, artiesten en vrijwilligers. De All Art Inclusive formule houdt in dat alle performances en kunstuitingen inbegrepen zijn, evenals het verblijf en de gezamenlijke culinaire maaljden.

Kunstzinnig zomerfeest
Het Angel Festival is een initiatief van Karin Sligting en standupcomedian Tom Sligting. Vier jaar geleden ontstond het vernieuwende idee ”Festival als Vakantie, Vakantie als Festival”. Een jaar later brachten ze een groep kunstenaars en artiesten uit binnen- en buitenland samen en bleek het kunstzinnige zomerfeest een groot succes. Voor de derde editie komen o.a. Hakim, cabaretière Ellen Dikker, de bekende Portugese locatietheatergroep Circolando, maar ook Fado-zanger Zé Perdigão, DJ Iradi, Deense choreografen Kasper Ravnoj en Louise Hyun Dhal, William Sutton met Shakespeare Karaoke en nog veel anderen.

Angel Festival

Overnachten in de olijfgaard
Gasten verblijven in traditionele Quintas en ingerichte tenten in de olijfgaard op het 33 ha grote landgoed Dominio Vale do Mondego, eigendom van Karin Sligting en Eelco Schaap. Het landgoed ligt in het grootste natuurgebied van Portugal, de Serra da Estrela. De biologische/biologisch-dynamische keuken serveert Slow Food met olijfolie, groente, fruit, kruiden uit eigen moestuin op lange tafels op het terras met uitzicht over de vallei van de Mondego rivier.

www.angelfestival.com

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *