Genieten van Hemelse Modder

Kom deze maand samen genieten van onze heerlijke gerechten

We hebben een mooie menukaart samengesteld en serveren het beste van wat nu vers van het land komt. Een oogstfeest in 3 of 4 gangen voor wie zich verheugt op verse vijgen, peertjes, paddenstoelen, pompoen, knolselderij en schorseneren.

Voor wie thuis graag aan de slag gaat met al dit lekkers van het land delen we graag het volgende recept:
Portobello gevuld met bloemkoolcrème en zwarte-ogenboontjes

papier-boodschappenlijst-hemelse-modderBereiding
Zet een dag van te voren de zwarte-ogenboontjes in de week. Spoel ze af, breng ze in ruim koud water, samen met wortel, knolselderij, knoflook en ui aan de kook, en laat ze op heel laag vuur in ongeveer een uur gaar worden. Voeg pas 15 minuten voor het einde van de kooktijd zout naar smaak toe. Verwijder de groentes. Verhit de oven tot 200 °C.

Snij de stelen en sporen uit de portobello’s. Bestrooi de hoeden aan beide kanten met zout en peper en bestrijk ze met knoflookolie. Leg ze ongeveer 10 minuten in de oven.

Doe de bloemkool en de slagroom in een pan. Giet er zoveel water bij dat de bloemkool onder staat. Kook de stukken bloemkool in 15 minuten gaar, giet ze af en bewaar het kookvocht. Pureer de bloemkool met wat kookvocht tot een stevige, gladde massa en breng die op smaak met zout en peper.

hemelse-modder-gerechten-kookboek

Temper de oventemperatuur tot 160 °C. Vul de portobellohoeden met de warme bloemkoolcrème en zet ze op een bakplaat. Maak een kuiltje in de bloemkoolcrème en breek er een eitje in. Zet de gevulde portobello’s ongeveer 4 minuten in de oven. De eidooier moet zacht blijven.

Verwarm de boontjes met een klont boter en wat peper en zout en meng er royaal peterselie door. Maak op warme borden een spiegel van de zwarte-ogenboontjes en leg er een gevulde portobello op.

Ook al bekend met het vier seizoenen kookboek van Hemelse Modder? Bekijk voor meer informatie onze site!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.