Alcohol drinken tijdens het afvallen: dit zijn de beste tips

Alcohol drinken tijdens het afvallen dit zijn de beste tips

Afvallen is vaak een stuk makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan nu eenmaal veel tijd en moeite kosten. Zeker als je nog regelmatig leuke gelegenheden op de planning hebt staan zoals een feestje of een etentje, kan het lastig zijn om je gezonde levensstijl vol te houden. Zo kan het ook zo zijn dat je ook eens af en toe een glaasje alcohol drinkt. Maar afvallen en alcohol drinken: gaat dat goed samen? In dit artikel vertellen wij je er alles over en geven wij de beste tips voor alcohol drinken tijdens het afvallen.

Drink met mate

Sommige alcoholische dranken zitten bomvol calorieën. En je raadt het al: dat is niet al te gezond. Als je aan het afvallen bent, is het dus goed om hier rekening mee te houden. Als je er niet onderuit kunt komen is het verstandig om met mate te drinken. Denk goed na over welke alcoholische dranken de minste calorieën bevatten. Je kunt hier namelijk het beste voor kiezen, want hoe minder calorieën de alcohol bevat, hoe beter het is voor jouw proces van het afvallen. Probeer wel echt goed te letten op het aantal glazen alcohol dat je drinkt. Als het afvallen goed gaat, zou het tenslotte zonde zijn om dit door het veel drinken van alcohol te verpesten. Drink dus echt met mate als je goede resultaten wilt bereiken met afvallen. Je kunt dus best eens op zijn tijd een biertje of wijntje drinken, maar doe dit niet te veel. Ben jij een wijnliefhebber en wil je ook tijdens het afvallen graag nog af en toe een wijntje drinken? Kijk eens bij www.wineandbarrels.nl voor leuke dingen voor jouw wijn.

Ga voor suikervrij

Als je dan een glaasje alcohol neemt, is het verstandig om te kiezen voor een drankje dat suikervrij is. Hoe meer suiker je binnenkrijgt, hoe slechter dit namelijk is voor het afvallen. Denk hierbij aan het nemen van suikervrije drankjes zoals prosecco, wodka met spa rood (skinny bitch) of bijvoorbeeld rum met cola light. Door te kiezen voor suikervrije drankjes let je op de calorieën en dit is belangrijk voor jouw afvalproces. Probeer echte suikerbommen als bijvoorbeeld likeurtjes zoveel mogelijk te vermijden als je aan het afvallen bent.

Kijk goed naar alcoholvrije drankjes

Wil je liever niet aan de alcohol maar zou je het wel leuk vinden om een drankje mee te doen? Dan is het een goede optie om te kiezen voor een alcoholvrij drankje. Kiezen voor een alcoholvrij drankje kan jou best wat calorieën schelen. Let wel op dat dit niet bij ieder alcoholvrij drankje het geval is. Als je bijvoorbeeld kiest voor een zoet alcoholvrij drankje, kunnen hier veel suikers inzitten. En je raadt het al: dit is natuurlijk niet goed voor je tijdens het afvallen. Wat je zou kunnen doen, is van tevoren opzoeken welk alcoholvrij drankje de minste calorieën bevat. Zo kun je toch een ‘drankje’ doen, maar ben je wel meer bewust van de suikers en calorieën die erin zitten.

Kortom: tijdens het afvallen is het niet verstandig om veel alcohol te drinken. Dit kan het afvallen namelijk flink in de weg gaan zitten. Zo nu en dan een drankje doen kan echter niet zo veel kwaad, zeker als je kijkt naar drankjes met weinig suikers en calorieën. Als jij dus een echte bier- of wijnliefhebber bent, moet het wel kunnen om zo af en toe eens een biertje of wijntje te doen. Ben je dol op wijn en vind je het belangrijk om de wijn goed te bewaren? Nadenken over wijnkoelkasten in huis kan dan zeker een goed idee zijn.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *