Anne van annetravelfoodie.com deelt elke eerste maandag van de maand deel een gezond recept op De Betere Wereld. Misschien herinner je de gezonde zoete aardappeltaartjes van vorige maand nog? Ook deze maand deelt ze een lekker recept voor de herfst met ons.
De klok is verzet, het wordt vroeg donker en de temperaturen dalen. Ik ben enorm gek op al het eten dat bij de herfst hoort: (zoete) aardappel, pompoen, noten, linzen, champignons… Deze maand deel ik met jullie een recept voor makkelijke en gezonde pompoensoep. Heerlijk verwarmend voor deze koude dagen. Deze soep is glutenvrij en geschikt voor veganisten omdat ik geen room heb toegevoegd. Ik vind dat de pompoen zelf al de soep dik genoeg maakt. Ook heb ik harissa toegevoegd om een tikje pit toe te voegen. Dit is bij elke toko te koop en ook in de meeste supermarkten.
Ingrediënten (voor 4 kommen)
1 pompoen
1 ui
2 cm gember
2 tl komijn
2 tl koriander
1 tl Kerrie poeder
2-3 el olijfolie
1 liter kokend water
een paar druppels harissa
eventueel zout en peper
Snijd de pompoen in tweeën en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snij de pompoen in kleine stukjes, je hoeft de pompoen niet te schillen. Snijd de ui en gember fijn. Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak de ui en gember kort aan op middelhoog vuur. Voeg de kruiden toe en roer goed door. Voeg de pompoen toe en roer nogmaals. Voeg dan het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep ongeveer 20 minuten koken totdat de pompoen zacht is. Voeg de paar druppels harissa toe. Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel zout en peper toe.
Mocht je het wel romiger willen dan kan je wat kokosmelk toevoegen.
Eet smakelijk!
Op Annetravelfoodie deelt Anne nog veel meer gezonde recepten, voel je vrij om eens een kijkje te nemen.
En volg je De Betere Wereld en al op Instagram?
Meer Anne Travel Foodie:
> Zoete aardappel taartjes
> (Na)zomerse couscous-maaltijd