Anne Travel Foodie: Zoete aardappel taartjes

Anne van annetravelfoodie.com deelt elke eerste maandag van de maand deel een gezond recept op De Betere Wereld. Misschien herinner je de zomerse couscous maaltijd van vorige maand nog? Nu het oktober is, is de zomer officieel voorbij en deelt Anne een gezond recept wat perfect past bij de herfst.

Het is weer herfst! De dagen worden al wat korter en af en toe waait er al een flinke wind. Ik ben enorm gek op al het eten dat bij de herfst hoort: (zoete) aardappel, pompoen, noten, linzen, champignons… Het voordeel van het koude weer, is dat het niet erg is om wat langer in de keuken te staan om lekker te koken of te bakken. Deze maand deel ik een recept met jullie wat erg bij de herfst past: zoete aardappel taartjes! Deze taartjes zijn gezond en geschikt voor veganisten.

insta-vegan-sweet-potato

Ingrediënten (voor 4 kleine taartjes of 1 taartje van 20cmØ)

150 gram speltmeel
50 gram geraspte kokos
1 banaan
3 zoete aardappels
60 ml ongezoete amandelmelk
1 el agave siroop
1 tl kaneel
½ tl vanille extract
60 ml aquafaba*
2 el speltmeel

* aquafaba is de vloeistof in een blik kikkererwten. Van de kikkererwten kan je lekkere hummus maken of je kan ze roosteren voor een gezonde snack.

Meng de 150 gram speltmeel, de geraspte kokos en de banaan en kneed het tot een deeg. Vorm hier 4 ballen van en rol ze uit tot de maat van je taartvormpjes. Als je 1 grotere taart maakt dan hoef je uiteraard maar 1 bal te maken en uit te rollen. Vet de taartvormpjes in met bijvoorbeeld kokosolie en druk het deeg in de vormpjes.
Rooster de zoete aardappels.  Dit kan in de oven maar gaat veel sneller in de magnetron, lees hier hoe je dat kan doen. Verwijder de schil, laat ze afkoelen en prak ze dan. Verwarm de oven voor op 180˚ Meng dan de overgebleven ingrediënten, behalve het speltmeel, door de geprakte zoete aardappel. Als dit goed gemengd is voeg je het speltmeel toe en mix je het nog een halve minuut. Verdeel het mengsel over de taartvormpjes en bak ze voor 30-40 minuten. Laat ze afkoelen voordat je ze voor een paar uur (of tot de volgende dag) in de koelkast zet.

Op Annetravelfoodie deelt Anne nog veel meer gezonde recepten, voel je vrij om eens een kijkje te nemen.
En volg je De Betere Wereld en al op Instagram?

Meer Anne Travel Foodie:
> Gezonde avocado-friet
> Gezonde koekjes! (recept)

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *