Arla Foods introduceert actosevrije producten


Natuurlijke zuivel nu voor nog meer mensen bereikbaar.

Zuivel is gezond. Toch ondervinden meer dan 1 miljoen Nederlanders klachten na het gebruik van gewone zuivel. Arla introduceert daarom een assortiment lactosevrije producten onder de naam Arla Lactofree. Het eerste product dat vanaf nu in de schappen ligt is verse lactosevrije melk. Verse melk die niet van gewone melk te onderscheiden is, maar zonder lactose. Een speciale filtermethode haalt de lactose uit de melk, waardoor ook mensen met een lactose-intolerantie de melk gewoon kunnen drinken.

“In andere landen voeren we dit assortiment al enige jaren en daar is het een groot succes”, geeft Marketing directeur Louis Rippen van Arla aan.Arla “Bij het filteren hanteren we de strengste Europese normen qua restwaarde lactose. Onze lactosevrije melk bevat maar 0,01% restwaarde lactose. Ter verduidelijking: zelfs producten met 10 keer zoveel lactose mogen nog als lactosevrij verkocht worden in bepaalde landen binnen Europa, waaronder ook Nederland. Wij willen echter voldoen aan de strengste normen, ook in onze andere lactosevrije producten die we later dit jaar introduceren.”

Het menselijk lichaam tolereert op volwassen leeftijd steeds minder goed lactose. Dit uit zich in klachten van verschillende aard en hevigheid. Uit de verse melk van Arla Lactofree is bijna alle lactose verdwenen, waardoor ook mensen die normaal gesproken klachten ervaren de melk zonder probleem kunnen drinken, of verwerken in gerechten.

ArlaArla Lactofree verse melk is vanaf nu te koop in de winkels van Albert Heijn. De consumentenadviesprijs is € 1,79. Binnenkort liggen de producten ook in de schappen van Jumbo en C1000. Arla breidt de komende maanden uit met nog drie andere lactosevrije producten; yoghurt, roomkaas en houdbare melk.

Over Arla Foods Nederland

Arla Foods Nederland (400 medewerkers) voorziet Nederland van dagverse zuivel (melk, karnemelk, yoghurt, vla enzovoort), houdbare zuivel, kaas en boter. De missie is: “Natuurlijke zuivelproducten voor iedereen bereikbaar maken”. Arla Foods Nederland is nummer 2 in de Nederlandse markt voor dagverse zuivel. Het bedrijf voert sterke merken zoals: Arla, Castello, Lurpak, Melkunie, Friesche Vlag, Milk & Fruit en Breaker. Naast merkproducten levert Arla Foods Nederland zuivel voor huismerken. De onderneming (officiële naam Arla Foods B.V., gevestigd in Nijkerk) is onderdeel van Arla Foods, een zuivelcoöperatie van 8000 melkveehouders in Denemarken, Zweden en Duitsland, en de grootste producent van biologische zuivel in de wereld.

www.lactofree.nl

www.arla.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *