Bebio bezoekt: Saladebar Venkel in Amsterdam


Alleen biologisch, lokaal ingekocht of zelfgemaakt
.

Amsterdam is op de gezonde toer en sinds gisteren is de Pijp weer een gezonde locatie rijker, namelijk met saladbar VENKEL. Vers bereide maaltijdsalades voor lunch of diner, op basis van seizoensgroenten om daar te eten of voor onderweg. Aangevuld met vis of vlees en zelf ingemaakte groenten. Allemaal biologisch, want daar is VENKEL dol op! Over de sfeer en de producten is ook erg goed nagedacht en alles is dan ook lokaal ingekocht of zelfgemaakt.

Elnaz Bahrami is de trotse oprichtster van Venkel en is al meer dan 10 jaar erg bewust bezig met eten en leven. Zij mistte een locatie waar zij gemakkelijk gezond en bewust kon lunchen of eten. Nu is haar droom werkelijkheid geworden en na 2 jaar uitdenken van dit concept gaat het dan nu echt gebeuren. Wij kunnen nu meegenieten van haar inspiratie rondom bewuste salades en biologische gezonde drankjes, zoals de zelfgemaakte rabarber- of muntsiroop limonades.

Bebio bezoekt: Saladebar Venkel in Amsterdam

Lokaal
De hollandse groente en fruit komen van biologische bodem van boeren uit de directe omgeving. De honing komt van een mevrouw die haar bijtjes heeft aan de amstel en daar de honing ook maakt. De vis komt van Henry die zelf elke ochtend naar de zee rijdt om de vis van het seizoen daar uit te zoeken.

Winkel
Bij Venkel hoef je niet met lege handen naar huis, want zo zijn er zelfgemaakte olien, azijnen en ingemaakte groenten te koop in een mooie VENKEL fles. Daarnaast kun je natuurlijk ook de siropen en honing kopen.

Elnaz liet ons ook de huisgemaakte amandelmelk met rauwe cacoa proeven en dit was echt een traktatie! Het liefst hadden we het recept met jullie gedeeld, maar hiervoor zal je toch echt zelf VENKEL moeten gaan ervaren. Als het goed is komt er ook volgend jaar een boek uit met alle recepten dus hier moeten we nog eventjes op wachten.

Duurzaam

Geen wachtrijen om nog een flesje water te kopen, maar een handige oplossing met een fonteintje midden in de winkel om je flesje te vullen met kraanwater. Zelfs je limonade kan je hier maken met prik via een sodamachine. Dit is nog eens duurzaam, maar ook het houten interieur en de aankleding met o.a. kruidenplanten geven een groene uitstraling.

www.venkelsalades.nl

BeBio.nl is een bewust lifestyle platform en is opgericht door Willemijn Kornelis en Liselotte Wannijn Ze geven dagelijkse inspiratie op het gebied van biologisch, fairtrade, lokaal, duurzaam, eerlijk en groen! Foto’s, video’s, basics, recepten, interviews en tips op het gebied van eten, body, wonen, fashion en locaties in de stad. Ze delen hier hun gezonde recepten en de leukste bewuste hotspots. 

Lees meer van Bebio:
> Bebio bezoekt: SLA Amsterdam
> Bebio bezoekt: Baklust in Den Haag
> BeBio bezoekt: Memory Lane in Rotterdam

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *