BeBio kookt: eerste groene shake

Shake vol met vezels en vitamines.

Iedere ochtend beginnen wij met een shake uit de blender of uit de slowjuicer. Het grootste verschil hierin zit in de hoeveelheid vezels en vitamines. Bij een blender blijven er meer vezels in de shake zitten en bij de slowjuicer hou je meer voedingsstoffen over, omdat je langzaam perst en ook meer gebruikt. Hierin kan je ook weer gemakkelijker gember en wortels gebruiken door het pers systeem. We beginnen nu met het delen van onze eerste gemaakte groene shake.

De start van onze groene shake in de ochtend is inmiddels niet meer weg te denken uit ons patroon en werkt dus verslavend door het effect. De spinazie kan je afwisselen met andijvie, bloemkool, snijbiet of paksoi. Je mag namelijk niet langer dan 2/3 dagen spinazie achter elkaar eten, omdat je dan teveel nitraat binnen krijgt. Zoals met alles is het dus goed om af te wisselen.

Bebio's eerste groene shake

Wat zijn de ingrediënten?
·       spinazie
·       appel of peer
·       peterselie
·       bleekselderij
·       handje gebroken lijnzaad
·       komkommer
·       1 theelepel macapoeder
 
Hoe maak je het?
Alles bij elkaar in stukjes in de blender! Je kan er ook af en toe een schepje tarwegras bij doen voor extra energie.

BeBio.nl is een bewust lifestyle platform en is opgericht door Willemijn Kornelis en Liselotte Wannijn Ze geven dagelijkse inspiratie op het gebied van biologisch, fairtrade, lokaal, duurzaam, eerlijk en groen! Foto’s, video’s, basics, recepten, interviews en tips op het gebied van eten, body, wonen, fashion en locaties in de stad. Ze delen hier hun gezonde recepten en de leukste bewuste hotspots. 

Lees meer van Bebio:
> BeBio kookt: Kikkererwten Boost
> Bebio bezoekt: SLA Amsterdam
> Bebio bezoekt: Milk en Cookies in Den Haag


Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *