BeBio kookt: Kikkererwten Boost

Kikkererwten gezond, gemakkelijk, voedzaam en lekker.

Wij zijn dol op alles met kikkererwten en niet alleen omdat het gezond is, maar ook omdat het gemakkelijk, voedzaam en lekker is. Je kunt er natuurlijk hummus mee maken, maar je kunt nog veel meer met kikkererwten. Hier daarom een recept wat erg gezond is door de goede combinatie van eiwitten, granen, mineralen en goede vetten.

Kikkererwten bevatten veel mineralen en antioxidanten. Daarnaast zitten er veel vezels en proteïnen in waardoor het bijvoorbeeld goed is na het sporten. Het bevat weinig calorieën dus een goede optie voor een dag waarin je even wil opletten, de zogeheten “balans” dag.
Wij gebruiken de biologische kikkererwten uit een glazen pot, maar je kan ook gedroogde erwten wellen wanneer je meer tijd hebt. Hier ons eerste kikkererwten recept. Er volgen meer!

recept Kikkererwten Boost

Wat zijn de ingrediënten?
·      Kikkererwten (ongeveer een kleine pot van 350 gram p.p.)
·      Quinoa (ongeveer 100 gram p.p.)
·      Broccoli
·      Cherrytomaatjes
·      Grof gehakte peterselie
·      2 eetlepels Mosterd
·      Scheut Olijfolie
·      1 uitgeperste Citroen
·      Peper en zout

Hoe maak je het?
De quinoa bereiden zoals op de verpakking staat. Spoel de kikkererwten even af en warm ze in een paar minuten op. De broccoli even kort koken, zodat niet alle vitamines eruit gekookt zijn en meng deze samen met de kikkererwten in een kom door de quinoa. Halveer de cherrytomaatjes en schep deze samen met de peterselie ook er doorheen. Dit gerecht maak je op smaak door naar eigen smaak mosterd toe te voegen met daarnaast een flinke scheut olijfolie en uitgeperste citroen. De final touch is altijd gemalen peper met een beetje zeezout!

BeBio.nl is een bewust lifestyle platform en is opgericht door Willemijn Kornelis en Liselotte Wannijn Ze geven dagelijkse inspiratie op het gebied van biologisch, fairtrade, lokaal, duurzaam, eerlijk en groen! Foto’s, video’s, basics, recepten, interviews en tips op het gebied van eten, body, wonen, fashion en locaties in de stad. Ze delen hier hun gezonde recepten en de leukste bewuste hotspots. 

Lees meer van Bebio:
> Bebio bezoekt: SLA Amsterdam
> Bebio bezoekt: Milk & Cookies in Den Haag
> BeBio: kookt eerste groene shake

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *