BeBio kookt: spinazie curry

Ook erg lekker in de winter!

Een gezond gerecht voor in de zomer met een frisse tomatensalade erbij, maar zeker ook in de winter erg lekker. Dit is een recept geïnspireerd op de oosterse keuken met als basis spinazie en linzen. Dit gerecht is ook goed af te wisselen met snijbiet wanneer dit het seizoen er voor is.

De spinazie koop je vers op de markt, maar ook in de supermarkten kan je verse spinazie kopen dus niet in een voorverpakte zak. Kurkuma geeft de gele kleur aan gerechten en wordt ook wel geelwortel genoemd of tumeric en wordt steeds populairder in de medische hoek. Het wordt ook wel "het lichamelijke reinigingsmiddel" genoemd!

BeBio spinazie curry

Wat zijn de ingrediënten?
1/2 kilo grof gesneden spinazie
1 ui
1 of 2 tenen knoflook
1 blik kokosmelk
100 gram linzen (rode of groene)
1 eetlepel kerriepoeder
2 eetlepels mosterd
1 eetlepel kurkuma

Hoe maak je het?
Bak de ui met een beetje knoflook (naar smaak) enkele minuten in wat olijfolie. Voeg daarna de linzen toe samen met de mosterd, kerrie, kurkuma en uiteindelijk ook de spinazie. Laat het nog enkele minuten smoren en giet dan vervolgens de kokosmelk erbij. Laat het nu nog zachtjes een kwartier doorkoken en klaar is de curry. Een tip van ons om hierbij te serveren kan zijn een tomatensalade en zilvervliesrijst.

BeBio.nl is een bewust lifestyle platform en is opgericht door Willemijn Kornelis en Liselotte Wannijn Ze geven dagelijkse inspiratie op het gebied van biologisch, fairtrade, lokaal, duurzaam, eerlijk en groen! Foto’s, video’s, basics, recepten, interviews en tips op het gebied van eten, body, wonen, fashion en locaties in de stad. Ze delen hier hun gezonde recepten en de leukste bewuste hotspots.

Lees meer van Bebio:
> Bebio bezoekt: SLA Amsterdam
> Bebio bezoekt: Milk & Cookies in Den Haag
> BeBio kookt: eerste groene shake

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *