Beebox: voedselketen anders indelen


Samenwerkingsverband met boeren gestart
.

Onze voedselketen wordt gedomineerd door grote supermarktketens die de prijzen bepalen. Bijna 95% van al ons eten komt van over de grens en de meeste mensen weten niet meer waar hun groenten, fruit en vlees vandaan komen. Allerlei toevoegingen zorgen voor een enorme smaakvervlakking. Door de vele schakels tussen boer en consument blijft er vaak maar weinig van de verkoopprijs voor de boer over.

Beebox wil iets doen tegen deze scheefgroei in de voedselketen en is een samenwerkingsverband gestart met verschillende boeren om producten uit de regio direct aan consumenten te leveren. De producten worden verzameld in complete boxen met bijpassende recepten, herkomstverhalen en tips. Deze boxen worden wekelijks geleverd en zijn gevuld met overwegend biologische seizoensgroentes, fruit, vlees, aardappelen, brood, en eieren. Producten die vele malen verser zijn dan in de supermarkt doordat ze rechtstreeks bij de boer vandaan komen. De boer krijgt op zijn beurt een eerlijke prijs voor zijn producten waarmee bijvoorbeeld weer geïnvesteerd kan worden in duurzamere vormen van landbouw.
beebox - voedsel aan huis

Gezinsbox, groentebox, fruitbox, koksbox, delibox…

Beebox is er in vier varianten om zo voor iedereen een passend pakket te kunnen bieden. De groente- en fruitbox bevat groente, fruit, sap en brood. De gezinsbox wordt aangevuld met vlees, eieren en zuivel. De koksbox is er voor de echte liefhebbers, de thuiskoks en heeft extra uitdagende spannende recepten en bijzondere ingrediënten. En de delibox is er voor de 1-persoons huishoudens met kleinere hoeveelheden producten en gericht op gemak. Alle boxen worden aan huis bezorgd.

Verkrijgbaarheid

De beebox is nu verkrijgbaar in de regio’s Utrecht, Haarlem, Amsterdam, Utrechtse Heuvelrug, Gooi, Leerdam, Zaandam, Almere en Amersfoort maar vanaf september wordt de dekking landelijk uitgebreid naar de andere grotere steden in Nederland. Iedere regio wordt vertegenwoordigd door een eigen beebox ondernemer. Op deze manier is het persoonlijk contact maximaal en wordt iedere abonnee altijd door dezelfde persoon geholpen.

Met beebox helpen consumenten op een betaalbare en smakelijke manier de voedselketen in Nederland de juiste richting op. Uiteindelijk wil iedereen tenslotte beter eten en beter leven, toch?

beebox

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *