Big Green Egg Menu: het staartje van de zomer!


Oh la la.., 


Gevulde sardines met vers gebakken brood, involtini met Provolone en pasta met tomatenbasilicumsaus en licht gerookte nectarines met amaretti en aarbeienbalsamico met Griekse yoghurt…

Geregeld heeft De Betere Wereld aandacht besteed aan de Big Green Egg. Een kooktoestel die een hele nieuwe dimensie aan buiten koken heeft gecreëerd. Doordat dit kooktoestel zoveel kan, willen wij je graag op weg helpen met je culinaire ontdekkingsreis en publiceren het exclusieve menu van de maand.
Voor een complete bereidingswijze van dit heerlijke menu en de benodigde ingrediënten dien je op de link onderaan te klikken.

Dit culinaire 3-gangenmenu is bedacht en bereid door Topchef Ralph de Kok, Nederlands Kampioen BBQ 2010 en ‘EGGer’ van het eerste uur:

Voorgerecht

Gevulde sardienes met vers gebakken brood

Wijntip: 2011 Lugana, Gran Guardia, Montresor, Veneto, Italië
Rijk gevulde sardientjes: schenk hier stevig Italiaans wit bij. Zoals deze volle Lugana (type ‘romige Bourgogne’, maar dan uit Veneto). Dat is de stoere broer van de lichtvoetige Pinot Grigio uit dezelfde streek.

Big Green Egg menu

Hoofdgerecht

Involtini met Provolone en pasta met tomatenbasilicumsaus

Wijntip: 2011 Monferrato Bianco, Estrosa, Pico Maccario
Vlees. Dus rood? Welnee, bij zulk mooi kalfsvlees als dit, is wit eerder op z’n plek. Het zout-vette van de ham/kaas vraagt om deze heftige Estrosa: ‘strak velletje om een romige body’.

Big Green Egg menu

Nagerecht

Licht gerookte nectarines met amaretti en aarbeienbalsamico met Griekse yoghurt

Big Green Egg menu

Meer info hier
Enjoy & Do Good!

Lees ook:

> Slow & Low de trend in de zomerse buitenkeuken

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.