Oh la la..,
Gevulde sardines met vers gebakken brood, involtini met Provolone en pasta met tomatenbasilicumsaus en licht gerookte nectarines met amaretti en aarbeienbalsamico met Griekse yoghurt…
Geregeld heeft De Betere Wereld aandacht besteed aan de Big Green Egg. Een kooktoestel die een hele nieuwe dimensie aan buiten koken heeft gecreëerd. Doordat dit kooktoestel zoveel kan, willen wij je graag op weg helpen met je culinaire ontdekkingsreis en publiceren het exclusieve menu van de maand.
Voor een complete bereidingswijze van dit heerlijke menu en de benodigde ingrediënten dien je op de link onderaan te klikken.
Dit culinaire 3-gangenmenu is bedacht en bereid door Topchef Ralph de Kok, Nederlands Kampioen BBQ 2010 en ‘EGGer’ van het eerste uur:
Voorgerecht
Gevulde sardienes met vers gebakken brood
Wijntip: 2011 Lugana, Gran Guardia, Montresor, Veneto, Italië
Rijk gevulde sardientjes: schenk hier stevig Italiaans wit bij. Zoals deze volle Lugana (type ‘romige Bourgogne’, maar dan uit Veneto). Dat is de stoere broer van de lichtvoetige Pinot Grigio uit dezelfde streek.
Hoofdgerecht
Involtini met Provolone en pasta met tomatenbasilicumsaus
Wijntip: 2011 Monferrato Bianco, Estrosa, Pico Maccario
Vlees. Dus rood? Welnee, bij zulk mooi kalfsvlees als dit, is wit eerder op z’n plek. Het zout-vette van de ham/kaas vraagt om deze heftige Estrosa: ‘strak velletje om een romige body’.
Nagerecht
Licht gerookte nectarines met amaretti en aarbeienbalsamico met Griekse yoghurt
Meer info hier…
Enjoy & Do Good!
Lees ook:
> Slow & Low de trend in de zomerse buitenkeuken