Biodynamische koffie van Lebensbaum

Sinds de start van het bedrijf 35 jaar geleden koopt het Duitse familiebedrijf Lebensbaum haar biologische en biodynamische koffie zelf bij de bron in.

Met sommige leveranciers wordt al jaren op een duurzame manier samengewerkt. De ‘Espresso Kaapi Kerala’ komt van een partnerplantage uit de vruchtbare hooglanden van Kerala in het zuiden van India. De temperamentvolle koffie heeft een volle, kruidige smaak, die wordt afgerond met biodynamische Arabica-bonen van de oudste Demeter-koffieplantage van Mexico. De wat meer fruitige ‘Plantagen Kaffee’ is een pure Arabica-koffie uit de hooglanden in Zuid-Mexico. De rijke vulkaanbodem en de grote biodiversiteit zijn kenmerkend voor de steile hellingen van de Sierra Madre de Chiapas, een regenwoudgebied aan de kust van de Stille Oceaan, vlakbij Guatemala.

Nieuwsgierig naar deze unieke koffiesmaken? Beide koffiesoorten zijn Demeter gecertificeerd en zowel als bonen als gemalen verkrijgbaar in de 19 supermarkten van biologische voedselcoöperatie Odin of online via www.odinbezorgdienst.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *