Biologisch voor jou? Dan ook voor je huisdier

biologisch-diervoer-Yarrah

Biologisch voor jou? Dan ook voor je huisdier

Nederlanders worden steeds kritischer op wat ze kopen. Het moet gezonder, natuurlijker en vooral lekker zijn. Ook stellen steeds meer consumenten vragen over de herkomst van voedsel; is het niet genetisch gemodificeerd, hebben de dieren waar we het vlees van eten wel een leefbaar leven geleid, zijn er geen pesticiden gebruikt? Consumenten die met een gerust hart willen eten, kopen biologisch. Logisch.

Minder logisch is dat veel van diezelfde kritische consumenten voor hun hond of kat nog steeds regulier diervoer kopen.

Biologisch diervoer
Gecertificeerd biologisch diervoer in Nederland is te herkennen aan het zwarte EKO-keurmerk op de verpakking. Er is (nog) geen Europese regelgeving, vandaar dat het Europese logo in de vorm van een groen blaadje niet op diervoer staat. Pas wanneer een merk voldoet aan de regelgeving van Skal, mag het de term “biologisch” gebruiken. Er zijn verschillende merken op de markt die pretenderen ‘natuurlijk’ of ‘biologisch passend’ te zijn, maar pas wanneer het zwarte Eko-logo op de verpakking aanwezig is, is het ook écht biologisch.

Yarrah bio diervoeding

Duurder?
Biologisch diervoer heeft de naam veel duurder te zijn dan regulier diervoer. Bij biologisch diervoer geldt echter dat de voedingswaarde over het algemeen veel hoger ligt dan bij regulier diervoer. ‘Met rund’ staat er groot voorop de verpakking van merk X. De kritische consument draait het pak om en leest vervolgens dat er ‘4% rundvlees in het donkerbruine brokje’ zit. Dus niet in het gele driehoekige brokje of het rode ronde brokje, waar driekwart van de verpakking mee gevuld is. 4% van een kwart van de inhoud is wel heel weinig rundvlees.
Is biologisch diervoer dan niet duurder dan de rest? Ja, en nee; het is duurder dan een gemiddeld pak honden- of kattenvoer, gezien de strenge eisen en de hoogwaardige ingrediënten is dat ook niet verwonderlijk. Het prijspeil ligt echter gelijk aan diervoer in het hogere segment van regulier voer.

Beter
Door het ontbreken van welke schadelijke stoffen dan ook in het voer, is biologisch voer voor honden en katten gewoon beter. Wie zijn huisdier eerst regulier voer heeft gegeven en daarna is overgegaan op biologisch, bijvoorbeeld Yarrah, merkt het verschil. Biologisch voor jezelf? Logisch, maar dan is het ook logisch dat je kiest voor biologisch voor je huisdier.

Meer weten? www.yarrah.nl

Mail&Win

Deze Mail&Win-actie is inmiddels afgesloten. Iedereen hartelijk dank voor het meedoen, en de winnaar(s) van harte gefeliciteerd!
Doe eventueel in onze Mail&Win-rubriek bij andere acties mee.., en ook op Facebook hebben wij wekelijks speciale Facebook-acties. Veel geluk!

 

Toon de 10 reacties
 1. Anoniempje schreef:

  Jaaa het is wat ‘duurder’ (ik zeg zelf liever altijd ‘kostbaarder’ omdat je er veel voor terugkrijgt) maar mijn ervaring is dat als je je eenmaal bewust wordt van wat je allemaal in je lijf, of je dier, stopt, dat je dat steeds meer gaat laten – en dus daar veel meer bespaart. Per saldo ben je dus goedkoper uit! Leuk he? Verder veel succes met Yarrah

 2. Roos schreef:

  Graag zou ik die honden pakket uit willen testen.voor mijun hond kijken of ze het lust.

 3. Hildegard Hensen schreef:

  Mijn twee katten zouden in hun nopjes zijn!!!

 4. Alexandra schreef:

  als wij biologisch eten is het logisch dat je voor je poesen dit ook wil en zij vinden het heerlijk

 5. L.ranzijn schreef:

  is er ook biologisch voer voor kippen

 6. Betty de Kleine schreef:

  Ik denk dat mijn zeven katten dit wel lekker zullen vinden.

 7. Mieke schreef:

  Benieuwd of ze het lusten.

 8. Peggy schreef:

  Ik denk dat mijn katten dit heerlijk zullen vinden en ook dat het goed voor ze is. Misschien is mijn 1 kat dan ook van zijn klachten af. Vaak last van een zwakke darm.

 9. Len Smit schreef:

  Wij gebruiken al een tijdlang Yarrah voor onze honden en katten. Maar niet alle blikjes/pakjes zijn optimaal gevuld en bevatten erg veel jus. Dan vind ik het product te duur. Misschien een idee om dit aan te passen, omdat de keuze voor natuurlijk voer voor de dieren belangrijk is.

 10. Els den Hoed schreef:

  Als biologisch gezond is voor mij, dan ook voor mijn katten, zij proeven best het verschil tussen vlees en vis van dieren die een goed leven hebben gehad of van een stresskip/vis.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.