Biologisch voor jou? Dan ook voor je huisdier

biologisch-diervoer-Yarrah

Biologisch voor jou? Dan ook voor je huisdier

Nederlanders worden steeds kritischer op wat ze kopen. Het moet gezonder, natuurlijker en vooral lekker zijn. Ook stellen steeds meer consumenten vragen over de herkomst van voedsel; is het niet genetisch gemodificeerd, hebben de dieren waar we het vlees van eten wel een leefbaar leven geleid, zijn er geen pesticiden gebruikt? Consumenten die met een gerust hart willen eten, kopen biologisch. Logisch.

Minder logisch is dat veel van diezelfde kritische consumenten voor hun hond of kat nog steeds regulier diervoer kopen.

Biologisch diervoer
Gecertificeerd biologisch diervoer in Nederland is te herkennen aan het zwarte EKO-keurmerk op de verpakking. Er is (nog) geen Europese regelgeving, vandaar dat het Europese logo in de vorm van een groen blaadje niet op diervoer staat. Pas wanneer een merk voldoet aan de regelgeving van Skal, mag het de term “biologisch” gebruiken. Er zijn verschillende merken op de markt die pretenderen ‘natuurlijk’ of ‘biologisch passend’ te zijn, maar pas wanneer het zwarte Eko-logo op de verpakking aanwezig is, is het ook écht biologisch.

Yarrah bio diervoeding

Duurder?
Biologisch diervoer heeft de naam veel duurder te zijn dan regulier diervoer. Bij biologisch diervoer geldt echter dat de voedingswaarde over het algemeen veel hoger ligt dan bij regulier diervoer. ‘Met rund’ staat er groot voorop de verpakking van merk X. De kritische consument draait het pak om en leest vervolgens dat er ‘4% rundvlees in het donkerbruine brokje’ zit. Dus niet in het gele driehoekige brokje of het rode ronde brokje, waar driekwart van de verpakking mee gevuld is. 4% van een kwart van de inhoud is wel heel weinig rundvlees.
Is biologisch diervoer dan niet duurder dan de rest? Ja, en nee; het is duurder dan een gemiddeld pak honden- of kattenvoer, gezien de strenge eisen en de hoogwaardige ingrediënten is dat ook niet verwonderlijk. Het prijspeil ligt echter gelijk aan diervoer in het hogere segment van regulier voer.

Beter
Door het ontbreken van welke schadelijke stoffen dan ook in het voer, is biologisch voer voor honden en katten gewoon beter. Wie zijn huisdier eerst regulier voer heeft gegeven en daarna is overgegaan op biologisch, bijvoorbeeld Yarrah, merkt het verschil. Biologisch voor jezelf? Logisch, maar dan is het ook logisch dat je kiest voor biologisch voor je huisdier.

Meer weten? www.yarrah.nl

Mail&Win

Deze Mail&Win-actie is inmiddels afgesloten. Iedereen hartelijk dank voor het meedoen, en de winnaar(s) van harte gefeliciteerd!
Doe eventueel in onze Mail&Win-rubriek bij andere acties mee.., en ook op Facebook hebben wij wekelijks speciale Facebook-acties. Veel geluk!

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *