Café Intención, goeie koffie, goeie zaak

Cafe intencion eerlijke koffie

Koffiebranderij J.J. Darboven brandt en verkoopt Café Intención Ecológico, een koffie met twee keurmerken: Fairtrade en biologisch, een (h)eerlijk koffie.

Fairtrade koffie

J.J. Darboven is verbonden aan specifieke projecten voor de mensen die de koffie produceren. Het bedrijf streeft naar een gezonde natuur en levert met Café Intención een kleine bijdrage aan een betere wereld. Sinds 1993 heeft deze koffie de Fairtrade certificatie. J.J. Darboven is licentienemer van de Stichting Max Havelaar.

De premies die de boerencoöperaties krijgen via de Fairtrade organisatie worden ingezet voor scholing koffieboeren, onderwijs, zorg en materialen ter ondersteuning van logistiek en productie. 

Sociaal project Honduras

In 2016 bestond J.J. Darboven 150 jaar, het is nog steeds een familiebedrijf, duurzaamheid staat hoog in het vaandel. J.J. Darboven stratte toen het project H.E.L.P. in Honduras om in het oudste koffiegebied 250 boeren te ondersteunen met kennis en scholing om de productie te verbeteren en de opbrengst te verhogen. In 2019 helpen we inmiddels 600 boeren en hun families. Er is ook een scholenproject gestart waar de kinderen uit de omgeving van Santa Barbara Honduras voldoende schoollokalen hebben, sportattributen om te ontspannen en een warme maaltijd voor tussen de middag.

Van de koffieboer naar je koffiekop

Start je reis op www.cafeintencion.nl en laat Martin Melendez, Café Intención koffieboer uit de hooglanden van Zuid-Amerika je meenemen vanaf de plantages via het brandproces naar het genietmoment. Verrijk je koffiekennis met Café Intención. Kies voor de koffiebonen mild of voor espressobonen met een pittig aroma.
En volg onze Facebookpagina voor de leukste nieuwtjes.

Proef eens Café Intención in filter of bonenkoffie. Onze koffie is te koop bij o.a. AH, Jumbo, Deen en Dekamarkt.

Café Intención koffie is er ook voor (horeca)bedrijven en instellingen

Zo schenkt bijvoorbeeld de gemeente Ede onze (h)eerlijke koffie. Samen met de organisatie “Werkkracht Ede” hebben we onlangs een project opgezet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te scholen d.m.v. een het geven van een barista cursus.

Reinaerde De Bombardon te Veenendaal heeft een gezellig koffieplein met Café Intención en een mooie espressomachine. Op deze locatie is ook een kunstafdeling waar kunstenaars met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Zij hebben prachtige Café Intención kunst gemaakt voor mooie prijzen.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *