Checkit: makkelijk boodschappen doen met oog voor mens en dier

questionmark

Duurzaam boodschappenlijstje van Questionmark

Met het nieuwe Checkit van Questionmark maak je heel eenvoudig een boodschappenlijstje met duurzame varianten van je favoriete producten. In deze nieuwe app maak je gewoon je boodschappenlijstje, klik je door naar de producten in jouw supermarkt en je ziet meteen welke goed zijn voor mens en dier.  

Zet ze op je lijst en deel je inlog met je vriend(in) of huisgenoot, dan kun je samen hetzelfde lijstje gebruiken bij het boodschappen doen. Je kunt ook scores vinden op het gebied van milieu en gezondheid.

De app is nu te downloaden via de Appstore en in Google Play Market. Wil jij meer weten over Checkit? Je leest het hier: www.thequestionmark.org/checkit.

checkit
Questionmark is een onafhankelijke stichting, die consumenten in staat stelt om met objectieve informatie over gezondheid en duurzaamheid van voeding, zelf een bewuste keuze te maken. Questionmark duidt en brengt alle aspecten die een rol spelen in een keuze voor voeding samen; gezondheid, milieu, mensenrechten en dierenwelzijn. De stichting maakt deze informatie gratis beschikbaar via apps en op de website. Daarnaast faciliteert Questionmark bedrijven in hun weg naar transparantie over de gehele voedselketen. De stichting streeft ernaar dat er steeds meer informatie over voedingsproducten beschikbaar komt. Sinds de oprichting in 2013, voegt Questionmark doorlopend na uitgebreid onderzoek nieuwe categorieën toe aan de apps en website.

Meer betere boodschappen:
>  Vis in supermarkt onderzocht
>  Gezond en duurzaam eten doe je met deze app
Uitbreiding app Questionmark met scores groenten en fruit

Toon de 1 reacties
  1. lizzie schreef:

    Zo duurzaam is (het gebruik van een app op) een smartphone niet! Een smartphone verbruikt meer energie als een koelkast! Wie wekelijks een uurtje video kijkt op zijn smartphone gebruikt daarmee evenveel energie als twee nieuwe koelkasten. Daar komt nog eens bij dat draadloos transport van data meer energie kost dan via een kabel. Met een jaarlijks verbruik van 1.500 terawattuur nadert de sector nu de tien procent van het totale elektriciteitsgebruik wereldwijd. Omgerekend naar brandstof is dit zo’n vijftig procent meer dan de luchtvaartindustrie gebruikt. (Bron: technisch weekblad). Nog los van het feit dat al die kunstmatige draadloze velden absoluut niet goed zijn voor onze gezondheid en de dieren. Hoe duurzaam is dat…..

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.