Chefkoks Willem & Cammeraat strijden om het beste aspergegerecht

Asperge Cook-Off // Goede Vrijdag, 12.00 - 14.00 // Mercatorplein, bij Café Zurich

Wie kent het niet: Hollandse asperges met ei, ham en botersaus tijdens het paasdiner met vrienden of familie. FoodGuerrilla en Willem & Cammeraat laten deze Pasen zien dat je meer kan doen met de asperge.

Eet ze rauw bijvoorbeeld, of gecombineerd met groenten zoals champignons. Want slechts 5% van de Nederlanders eet voldoende groenvoer. Meer groente eten is niet alleen broodnodig voor onze gezondheid, maar ook voor een beter voedselsysteem wereldwijd. Ter inspiratie gaan de twee koks Willem & Cammeraat met elkaar de strijd aan in een cook-off voor het beste aspergegerecht. Op Goede Vrijdag 18 april koken zij drie gangen asperges voor een jury, waaronder meesterkok Theo van Rensch. Kom tussen 12.00 en 14.00 langs op het Mercatorplein en proef het zelf!

Het is beter voor het voedselsysteem wereldwijd als we meer groente, en dus meer plantaardig eten. In Europa eten we ongeveer twee keer meer vlees en zuivel dan het wereldwijde gemiddelde; onze consumptie van dierlijke eiwitten is 50% gestegen sinds de jaren ’60. Dat draagt – binnen en buiten Europa – onder meer bij aan uitstoot van broeikasgassen, verlies van biodiversiteit en schaarste aan land en zoet water (bron: NCDO). Daarom willen Foodguerrilla en Willem & Cammeraat mensen inspireren om te kiezen voor een plantaardige Pasen boordevol heerlijke asperges!

Tijdens de Asperge Cook-Off zijn er drie rondes van 20 minuten waarin de koks onder druk een voor, hoofd- en nagerecht van asperges gaan bereiden. De juryleden bepalen wie er wint. Het publiek kan zelf ook een gokje wagen. Zet ter plekke geld in op de kok waarvan jij denkt dat hij gaat winnen. Dit geld komt ten goede aan de crowdfundingcampagne van de beide koks. De winnaars gaan naar huis met verse asperges, inclusief recept en tips & tricks van Willem & Cammeraat.

Willem & Cammeraat
Willem & Cammeraat zijn twee koks die samen creatieve, culinaire concepten neerzetten op feesten, festivals en andere bijzondere buitenlocaties. Het liefste koken zij met veel en vergeten groenten. Momenteel zijn zij aan het crowdfunden voor een mobiele keuken om Nederland mee af te reizen via OnePlanetCrowd. Meer informatie: www.w-en-c.nl

FoodGuerrilla
FoodGuerrilla is het netwerk van 150 jonge voedselinitiatieven die samen een vuist maken voor een beter voedselsysteem wereldwijd. Samen organiseren zij inspirerende acties en evenementen, zoals Damn Food Waste op het Museumplein afgelopen zomer. FoodGuerrilla is een programma van het duurzame lifestyleblad OneWorld.

www.foodguerrilla.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *