Dagelijkse boodschappen waarop je prima kan besparen

Dagelijkse boodschappen waarop je prima kan besparen

Schrik jij ook wel eens van hoeveel geldt er iedere week naar de boodschappen gaat? En vraag je je af of je hier niet een beetje op kunt besparen, het liefst zonder dat dit je al te veel extra moeite kost. En het liefst ook zonder jezelf echt iets te ontzeggen? Dat is mogelijk, en soms zelfs een stuk gemakkelijker dan je denkt.

Let op de aanbiedingen

Op de aanbiedingen letten is altijd aan te raden. Zelfs wanneer je dat alleen in je vaste supermarkt doet en hier slim gebruik van maakt, kun je al aardig wat geld besparen. Let op welke producten regelmatig in de aanbieding zijn, en let erop dat je deze voortaan alleen op deze momenten aanschaft.

Vergelijk je verschillende winkels, zowel online als offline, dan kun je nog meer besparen. Koffie bijvoorbeeld, dat is op verschillende plekken te koop. Door op zoek te gaan naar het beste koffievoordeel kun je een hoop besparen, zonder dat dit heel veel extra moeite hoeft te kosten.

Probeer eens een ander merk

Ben je erg merkvast, en geef je de voorkeur aan A-merken? Dan zou je eigenlijk eens wat andere, goedkopere merken moeten proberen. Echt, de smaak is soms precies hetzelfde, of zelfs beter. Ook hier gaat het bijvoorbeeld weer om koffie. Koop je bijvoorbeeld altijd dezelfde Dolce Gusto cups? Probeer ze dan eens van een ander, goedkoper merk. Met een beetje geluk proef je echt geen verschil, en ben je voortaan zonder extra moeite te doen flink wat goedkoper uit. Als een product niet van een A-merk is zegt dat namelijk niets over de kwaliteit, maar simpelweg iets over het feit dat het hier om een groot, bekend consumentenmerk gaat. Niet zelden leveren kleinere merken of huismerken net zulke goede producten af.

Koop alleen wat je echt nodig hebt, dan hoef je ook niets weg te gooien

Koop alleen wat je echt nodig hebt, dan hoef je ook niets weg te gooien

Het is schrikbarend hoeveel levensmiddelen we met zijn allen ieder jaar weggooien. Zonde ook, want al dat voedsel is voor ons geproduceerd, en wij gooien het gewoon weg. De hoogste tijd om daar eens wat beter op te gaan letten. Dan ben je niet alleen een stuk duurzamer bezig, je doet je portemonnee ook een groot plezier. Door een duidelijk boodschappenlijstje te maken voorkom je dat je te veel koopt. Denk goed na over wat je nodig hebt, en koop dingen niet alleen maar omdat ze in de aanbieding zijn. Hamsteren is niet nodig, zeker niet bij producten die je niet heel vaak gebruikt. Het is zonde om een voorraad aan te leggen en deze een tijd later weg te kunnen gooien omdat de houdbaarheidsdatum verstreken is.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *