Week tegen Eenzaamheid: samen eten verbindt

Doe mee aan De Langste Eettafel van Nederland 2014

Samen eten verbindt. Samen eten is een gemakkelijke en leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Of elkaar beter te leren kennen. Daarom vindt tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 25 september t/m 4 oktober de actie De Langste Eettafel van Nederland plaats. Iedereen kan heel makkelijk meedoen. Samen maken we de Langste Eettafel van Nederland een succes!

In het hele land gaan mensen met elkaar aan tafel, aan grote en kleine eettafels. Door alle tafels aan te melden op samentegeneenzaamheid.nl en te verbinden, maken we – virtueel – een kilometerslange eettafel. Voor iedere eter tellen we een halve meter. Vorig jaar maakten ruim 16 duizend eters een eettafel van meer dan 8 kilometer!

Zelf een etentje organiseren
Kom erbij en organiseer ook een eettafel! Je houdt het klein door thuis de tafel te dekken en een aantal mensen uit te nodigen, maar je kunt ook een groter evenement organiseren, bijvoorbeeld in het verzorgingstehuis van een familielid of in de bedrijfskantine.

Kijk voor meer informatie op samentegeneenzaamheid.nl

Aanschuiven aan een eettafel
Je kunt ook meedoen aan de actie door bij een ander te gaan eten. Doe dat, daarvoor worden de eettafels georganiseerd! In de agenda op samentegeneenzaamheid.nl vind je alle eettafels en zie je waar je kunt aanschuiven en lekker mee kunt eten.

Ga naar de agenda op samentegeneenzaamheid.nl

Week tegen Eenzaamheid
De Langste Eettafel van Nederland vindt plaats tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid geconfronteerd worden. In de Week tegen Eenzaamheid pakken we eenzaamheid aan. Bijvoorbeeld met de Langste Eettafel van Nederland.

Coalitie Erbij
De Week tegen Eenzaamheid is een initiatief van Coalitie Erbij, een samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties die samen een vuist maken tegen eenzaamheid in Nederland. Zie www.eenzaam.nl

langste eettafel

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *