De waarde van eten op Wereldvoedseldag

Voedselzekerheid centraal.

Op Wereldvoedseldag staat voedselzekerheid – genoeg eten voor iedereen – centraal. YFM organiseert samen met Oxfam Novib, NCDO en OneWorld een avond om de waarde van eten te vieren.

In Nederland is het normaal dat de supermarkten uitpuilen. In sommige landen in Afrika is dat zeker niet het geval. Deze klassieke tegenstelling (het Noorden is te dik, het Zuiden heeft honger) lijkt te gaan veranderen. Door klimaatverandering, droogte, tegenvallende oogsten en daardoor stijgende voedselprijzen, komt voedselzekerheid in Europa ook weer op de agenda. Wat kunnen we hier doen voor genoeg, gezond voedsel voor iedereen?
YFM, OneWorld en Oxfam Novib willen deze vragen beantwoorden op een avond over de waarde van voedsel, met een bijzondere Ghanese gast, serieuze gesprekken, een onverwachts Afrikaans-Nederlands fusion diner, en "vette muziek.

Voedselzekerheid

Diner (18:00 uur)
Afrikaans-Nederlands fusion diner door YFM chef Yascha Oosterberg en YFM Sommelier Ard Muntjewerf

OneWorld Live Talkshow (20:00 uur)
Presentatie Marcia Luyten (Buitenhof) en Roland Duong (Slag om Brussel)

met:
Joris Baecke (boer, president CEJA), Nelson Agyemang (boer, Ghana), Joris Lohman (YFM),
What’s Up Africa Live met Ikenna Azuike, Voedselstrijders van FoodGuerilla,
Liveblog van WhatifWeChange,
Optreden van Pieter en Pyke van Jungle by Night.

Volg ook de Foodblog op OneWorld hier!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.