Dopper nu ook in jasje van roestvrijstaal

De kleurrijke collectie design waterflessen breidt uit met de Dopper Steel.

Dopper was – tot vandaag – bekend om de reeks vrolijk gekleurde herbruikbare design waterflessen voor kraanwater. Voor het eerst sinds de oprichting in 2010 is er nu een geheel nieuwe variant Dopper aan de reeks toegevoegd: de Dopper Steel. Dit nieuwe model in de Dopper lijn is met een inhoud van 800 ml groter dan de Dopper Original (500 ml). Met het jasje van roestvrij staal is de Dopper Steel robuuster en een must have voor de échte designliefhebber.

In drie jaar tijd gingen er wereldwijd ruim 600.000 Doppers over de toonbank. Het merk met Haarlem als thuisbasis timmert internationaal flink aan de weg. Omdat de dorst om te blijven vernieuwen bij het Dopper team nog lang niet is gelest, is er nu de Dopper Steel.

Dopper Steel

Mooi van binnen en van buiten
Het Dopper ontwerp van TU Delft alumnus Rinke van Remortel is geliefd bij een grote groep mensen. Het sympathieke karakter van het merk speelt hierbij een belangrijke rol: Dopper stelt zich ten doel om de hoeveelheid single-use plastic wereldwijd te reduceren door het drinken van kraanwater uit een duurzame fles te stimuleren. Ook zet het bedrijf zich in om mensen zonder toegang tot veilige watervoorzieningen te helpen. Naast een goed achtergrondverhaal draagt ook het uiterlijk van de waterfles bij aan de populariteit. Dopper boekt grote successen in de designwereld. Eerder dit jaar kreeg het ontwerp een eervolle vermelding tijdens de red dot design award, de grootste en bekendste designwedstrijd ter wereld.

Ontwerper Rinke van Remortel: "Net als de Dopper Original heeft ook de Dopper Steel als doel de hoeveelheid single-use plastic afval te doen afnemen. Het basisprincipe van beide flessen is dus hetzelfde. Wel hebben we geprobeerd in de afwerking en de keuze voor het luxe materiaal, met de Dopper Steel een extra slag te slaan op gebied van design. Een stoerder en duurzamer alternatief voor wegwerpflesjes ga je niet snel vinden."

Méér Dopper
Dopper oprichter Merijn Everaarts voldoet met de Dopper Steel aan de vraag om een grotere waterfles, een verzoek dat al vaker door Dopper fans bij hem werd neergelegd. De Dopper Original kan 500ml water dragen, de Dopper Steel maar liefst 800 ml. Een grotere Dopper betekent minder vaak bijvullen, en dat is handig voor de actieve gebruiker. "Naast designliefhebbers denk ik dat de Dopper Steel met name mannen, outdoor- en echte citytrip liefhebbers zal aantrekken. Met een Dopper Steel op zak heb je de helft van je dagelijkse waterbehoefte binnen handbereik, dat is handig voor mensen die een snel leven leiden,” aldus Everaarts.

Dopper STEEL from Dopper on Vimeo.

Over Dopper Steel
– Inhoud: 800 ml (Dopper Original is 500 ml);
– Verkoopprijs: € 25 incl. btw;
– Exclusief verkrijgbaar in de Dopper webshop (www.dopper.com) en vanaf eind november te koop bij diverse retailers wereldwijd;
– Materiaal: roestvrijstaal en kunststof (ABS);
– BPA (weekmakers) vrij;
– Food Approved keurmerk;
– Kan in de vaatwasser tot een temperatuur van 65 °C;
– De Dopper Steel is geen thermosfles, dus alle ruimte voor kraanwater.

Over Dopper
Dopper wil in een wereld leven waar mensen zich bewust zijn van het milieu, waar we actief de hoeveelheid single-use plastic afval verkleinen en waar iedereen, dicht bij huis en ver weg, toegang heeft tot fris en veilig drinkwater. Het vele gebruik van petflessen wereldwijd veroorzaakt een enorme afvalstroom in de oceanen, de zogenaamde ‘plastic soep’. Met de herbruikbare design waterflessen van hoogwaardig kunststof en staal, draagt Dopper bij aan de vermindering van deze milieuproblematiek. Daarnaast stimuleert Dopper het gebruik van kraanwater als goedkoop en minder milieubelastend alternatief voor mineraalwater. De Dopper Original wordt geproduceerd in Nederland, de Dopper Steel in Oost-China waarbij goede arbeidsomstandigheden en duurzame productie veel aandacht krijgen. De stichting Dopper Foundation (gefinancierd door 10% van de netto verkoopomzet van Dopper, sponsoring en donaties) financiert water- en sanitatieprojecten wereldwijd, onder meer in Nepal i.s.m. Simavi. Tevens ontwikkelt de stichting de Dopper Water & Waste Academy met educatieve programma’s in landen waar kraanwater al een gemeenschappelijk goed is. Dopper heeft de ambitie om in 2016 acht ambassades wereldwijd te hebben van waaruit bewustwordingscampagnes plaatsvinden en de Dopper waterflessen worden verkocht. www.dopper.com

Toon de 1 reacties
  1. Mim schreef:

    Lijkt me echt super alleen kan ik hem niet betalen

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Win het My Magic Mud tandpasta pakket

> Witte tanden binnen 2 weken!

> Natuurlijke ingrediënten: Kokosolie, Actieve kool en Bentoniet klei

> Vegan & Puur zonder fluoride

> Blijf op de hoogte van onze beste artikelen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en je maakt automatisch kans!

 

U bent succesvol aangemeld.