Dopper Original: 1ste waterfles met Cradle to Cradle certificaat

dopper-waterfles-kraanwater-onderweg-drinken-waterbron-waterputten-goeddoel

De bijdragen aan het welzijn van mens en milieu in een fles!

Tijdens het eerste officiële Cradle to Cradle congres in Duitsland werd, in bijzijn van Cradle to Cradle grondlegger Michael Braungart, officieel de certificering van de Dopper Original bekendgemaakt. Onmisbare partner in het certificeringsproces van Dopper was advies- en ingenieursbureau Tebodin, die in het kader van haar eigen maatschappelijke verantwoordelijkheid de Cradle to Cradle certificering kosteloos heeft aangeboden.

De Cradle to Cradle certificering bevestigt dat de Dopper Original als eerste waterfles verantwoord en duurzaam wordt geproduceerd, en bijdraagt aan het welzijn van mens en milieu.

De kern van het Cradle to Cradle principe is dat alle gebruikte materialen aan het eind van de levensduur van het ene product, nuttig kunnen worden ingezet voor hetzelfde of een ander product. Hierbij mag geen kwaliteitsverlies optreden en alle restproducten moeten hergebruikt kunnen worden of milieuneutraal zijn. Gedurende het Cradle to Cradle certificeringsproces wordt gecontroleerd op materiaal (gezondheid en herbruikbaarheid), het gebruik van duurzame energie tijdens het productieproces, verantwoord watergebruik en de bijdrage aan sociale rechtvaardigheid. De Cradle to Cradle Product Standaard omvat tevens een continu verbeterprogramma, waarbij organisaties een passende strategie voor de toekomst ontwikkelen. Iedere twee jaar wordt het proces bij hercertificering geëvalueerd.dopper-waterfles-kraanwater-onderweg-drinken-waterbron-waterputten-goeddoelDe Dopper Original is Cradle to Cradle gecertificeerd omdat:
• Er geen giftige of verboden stoffen (zoals Bisfenol A) gebruikt worden in de fles.
• De thermoplasten waarvan de fles is gemaakt, 100% recyclebaar zijn.
• De Dopper klimaatneutraal wordt geproduceerd, waarbij verantwoord wordt omgegaan met water en energie.
• Oude Doppers kunnen worden ingeleverd bij Dopper of bij speciale plastic recyclepunten.
• De fles een grote bijdrage levert aan het terugdringen van het wereldwijde plastic probleem.
• Via de Dopper Foundation een bijdrage wordt geleverd aan drinkwaterprojecten wereldwijd.

Met de Cradle to Cradle certificering wil Dopper een voorbeeld zijn voor andere ondernemers en hen inspireren om ook impact te maken.

Over Dopper
Dopper wil in een wereld leven waar mensen zich bewust zijn van het milieu, waar we actief de hoeveelheid single-use plastic afval verkleinen en waar iedereen, dicht bij huis en ver weg, toegang heeft tot veilig drinkwater. Het vele gebruik van petflessen wereldwijd veroorzaakt een enorme afvalstroom in de oceanen, de zogenaamde ‘plastic soep’. Met de herbruikbare design waterflessen van hoogwaardig kunststof en staal, draagt Dopper bij aan de vermindering van deze milieuproblematiek. Daarnaast stimuleert Dopper het gebruik van kraanwater als goedkoop en minder milieubelastend alternatief voor mineraalwater. Dopper is officieel gecertificeerd als ‘B Corp’ (Benefit Corporation) en behoort nu tot de mondiale beweging van wereldverbeteraars. Daarnaast is de Dopper Original een Cradle to Cradle gecertificeerd design. Voor meer informatie: www.dopper.com.

De Dopper Foundation bestaat sinds 2013 en – gefinancierd door 5 % van de netto verkoopomzet van Dopper, sponsoring en donaties – financiert water- en sanitatie projecten wereldwijd, onder meer in Nepal in samenwerking met Simavi. Tevens ontwikkelt de Foundation via haar Dopper Water & Waste Academy educatieve programma’s in landen waar kraanwater al een gemeenschappelijk goed is.

Meer weten over de Dopper Foundation?

Over Tebodin
Tebodin B.V. is een multidisciplinair advies- en ingenieursbureau, onderdeel van de internationale engineering en service onderneming Bilfinger SE. Het bureau heeft een partnerschap met het Cradle to Cradle Product Innovation Instituut en is geautoriseerd om Cradle to Cradle productcertificering uit te voeren. Tebodin is ervan overtuigd dat met het Cradle to Cradle concept er niet gekozen hoeft te worden tussen economische of ecologische vooruitgang. Om dit te verwezenlijken dienen producten, processen, gebouwen en omgeving intelligenter ontworpen te worden, en dit is precies waar de expertise van Tebodin ligt.

Het bureau biedt onafhankelijke diensten aan haar klanten over de hele wereld op basis van de kennis en ervaring van 4.900 werknemers in de volgende markten: industrie, gezondheid & voeding, olie & gas, chemie, infrastructuur, vastgoed, energie en milieu. Tebodin heeft een netwerk van kantoren verspreid over West-Europa, Centraal-Europa en Oost-Europa, het Midden-Oosten, Azië en Afrika.

 

Lees ook:
Koplopers sociaal ondernemen inspireren met gouden tips
De Dopper getest!

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *