Duizenden plukkers verwacht in bio boomgaarden

Verser bestaat niet! Pluk je eigen biologische appel! 

Vanaf 16 september is het zo ver: dan kun je zelf sappige appels plukken, direct bij de biologische fruitteler in de buurt. Verser bestaat niet. De plukfeesten horen bij het programma Adopteer een Appelboom van Bionext en staan open voor iedereen die wil ontdekken wat biologisch zo bijzonder maakt, of eigenlijk zo natuurlijk.

In de boomgaarden worden duizenden mensen verwacht. “Aan Adopteer een Appelboom doen op dit moment zo’n drieduizend mensen mee”, aldus Miriam van Bree, projectleider bij Bionext. “Daar zijn veel gezinnen bij met jonge kinderen, maar ook mensen die zelf geen ruimte hebben voor een boom en wel jaarlijks willen oogsten. Verder zien we dat het aantal liefhebbers van lokaal, echt en eerlijk eten groeit. Een zelfgeplukte appel van de boomgaard in de buurt smaakt ook verreweg het lekkerst."

adopteereenappel

Met een geadopteerde appelboom krijg je het hele seizoen informatie over de appelbomen en steun je de teler. Volgens Bionext verdienen de telers nu meer dan ooit steun van consumenten. De extreme weersomstandigheden in het begin van het groeiseizoen hebben namelijk voor veel schade gezorgd in de fruitboomgaarden.
adopteereenappelboom
Wil Sturkenboom van de Warmonderhofboomgaard: "In januari was het relatief warm. Daardoor kwamen de sapstromen in de bomen al vroeg op gang. Vervolgens werd het in februari extreem koud. In de polder waar de Warmonderhof ligt werd het 25 graden onder nul. De bomen hebben daardoor een enorme klap gehad. Veel knopaanzetten zijn bevroren en soms zelfs hele bomen."

Bij de plukfeesten zijn allerlei feestelijke activiteiten, zoals proeverijen, live muziek en rondleidingen door de boomgaard. Voor kinderen zijn er spelletjes, speurtochten etc. Wie nog geen adoptieboom heeft is ook welkom in de boomgaard. Via www.adopteereenappelboom.nl kun je je alvast aanmelden voor een eigen boom in 2013. De data en locaties van de plukfeesten staan ook op de site vermeld.

www.adopteereenappelboom.nl

PS:
Op zaterdag 22 september is de landelijke appelplukdag van Nederland Bloeit. Ook hieraan doen diverse biologische boomgaarden mee. Voor meer informatie hierover, zie: www.nederlandbloeit.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *