EARTH en Chef’Special werken tegen waterproblematiek

EARTH Concepts en Chef’Special gaan nauw en langdurig samenwerken om te strijden tegen de wereldwijde waterproblematiek.

Chef’Special is zeer enthousiast over het concept van EARTH Water. Frontman Joshua Nolet: "Het concept is heel simpel. Drink water en help anderen aan water."

"We zijn via EARTH Concepts in contact gekomen met de NAGA Foundation en zij graven eigenlijk grachten/trechters in de dorre grond op zo’n manier dat er na een regenperiode al het eerste groen te zien is. Heel erg simpel. Rondom Eurosonic/Noorderslag in Groningen vragen wij hier aandacht voor aandacht."

earth water

Eurosonic/Noorderslag

De start van de samenwerking zal plaatsvinden op en rond Eurosonic/Noorderslag dat van 9 t/m 12 januari plaatsvindt. Chef’Special zal daar een cheque in ontvangst nemen bijeengebracht door de bezoekers van Eurosonic/Noorderslag. Tijdens het optreden op de Grote Markt op vrijdagavond is de laatste mogelijkheid om via SMS te doneren en kans te maken om het projekt in Kenia te bezoeken.

Check het project in Kenia

De opbrengst gaat naar een project van EARTH Water/ NAGA Foundation in Kenia waar op een zeer inventieve en simpele manier dorre vlakten verandert in groene en vruchtbare gronden.

Namens iedereen die heeft gedoneert gaat er een iemand mee om verslag te doen van het project.

Earth Water

Wereldwijd zijn er 1,2 miljard mensen die onvoldoende schoon (drink)water tot hun beschikking hebben. Dagelijks sterven hieraan zo’n 6.000 mensen. Een mens kan 30 tot 40 dagen zonder eten, maar slechts 3 dagen zonder water. Ook voor een goede persoonlijke hygiëne en sanitaire voorzieningen is schoon water essentieel. Een probleem met een simpele oplossing: schoon drinkwater!

Door het drinken van EARTH Water steunt de consument een goed doel. 100% van de nettowinst gerealiseerd uit de verkoop wordt door EARTH Water wordt namelijk afgedragen om waterprojecten te financieren. Het geld wordt geinvesteerd in duurzame watersystemen in gebieden waar dit het hardst nodig is.

EARTH Concepts heeft, mede met de hulp van partners, reeds een bedrag van ruim 400.000 EUR kunnen doneren, waarmee verschillende waterprojecten zijn gefinancierd. De projecten zijn zichtbaar via Akvo.org en worden gesupport door UNESCO_IHE.

http://www.earth-concepts.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *