Echt Thais eten, maar dan thuis

ONOFF thaise noedelsoep

Fysiek reizen naar Thailand is op het moment niet mogelijk, maar de smaken en geuren van Thailand naar je eigen eettafel halen, dat kan wel. Als je weer eens pad thai wilt eten (net als toen in Thailand), tom yam soep of rode curry met groente, het kan. De in Thailand gebaseerde voedselproducent ONOFF maakt het je gemakkelijk.

Bij Ekoplaza zijn tot en met dinsdag 24 november ONOFF sambal, currypasta’s en kokosroom in de aanbieding.

De echte Thaise smaken naar Nederland halen

ONOFF SPICES maakt in Thailand echte Thaise producten, maar is ontstaan in Nederland. Onno Stienen, oprichter en eigenaar van ONOFF vertelt: “Koken is leuk, dat vond ik als kind al, maar dat ik er ooit mijn werk van zou maken, kwam niet bij me op. Jaren geleden, na een intensieve kookcursus in Thailand begon ik die opgedane kennis in Nederland aan cursisten over te brengen. Pas toen ik erachter kwam dat veel ingrediënten in Nederland niet te krijgen waren, ontstond het idee voor ONOFF SPICES. Ik ben naar Thailand verhuisd en de sauzen en currypasta’s zelf gaan maken, zo simpel is het.”

Nu maakt ONOFF Thaise kant-en-klare soepen als tom yam en de wereldberoemde tom kha gai; groene, gele en rode currypasta’s en pasta voor massaman curry; dip- en woksauzen; gedroogd limoenblad; sojasauzen en vegetarische sambal (bijzonder is dat onze sambal vega trassi de gefermenteerde garnalen vervangt door gefermenteerde sojabonen en toch dezelfde umami diepgang bereikt). Deze maand is er zelfs een nieuwe stap gezet. ONOFF lanceert in Nederland en België haar eerste biologische instant noedelsoep, Organic Instant Thai Rice Noodles, in vier echte Thaise smaken.

Van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 november
zijn de ONOFF Sambals, Currypasta’s en Kokosroom
in de aanbieding bij Ekoplaza, mis het niet!

100% Thais én 100% verantwoord

Alle producten worden in Thailand zo gemaakt dat je er thuis snel van kunt genieten. En let op: het is echt Thais, want aan de smaak worden geen concessies gedaan. En het is niet alleen 100% Thais, het is ook 100% natuurlijk, vegan en van nature lactose- en glutenvrij.

Onno: “Om biologische ingrediënten te krijgen, ben ik nauw samen gaan werken met Thaise boeren uit Isaan, het noordoosten van Thailand. Zij verbouwen speciaal voor ons gewassen als limoenblad, groene pepers en koriander. Ze gebruiken geen gifstoffen meer, maar werken op biologische wijze, zonder kunstmatige groei- of bestrijdingsmiddelen. Zo eten we niet alleen lekkerder, we houden ook oog voor onze omgeving.”

ONOFF instant noedelsoep in composteerbare beker

“De nieuwe instant noedelsoep zit daarom in een stevige bamboe cup met het FSC keurmerk (dat aangeeft dat het hout afkomstig is uit een bos dat onafhankelijk is beoordeeld als een goed beheerd duurzaam bos). De beker is composteerbaar, omdat voor de coating geen plastic is gebruikt maar polymelkzuur. Dat is een natuurlijke coating van maiszetmeel. Zo hopen we ook zelf ons steentje bij te kunnen dragen.”

Heerlijke recepten en alle producten vind je op onoffspices.com.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *