Vegan: De Nationale Week Zonder Vlees

Week zonder vlees van 5 tot 11 maart

Meer aandacht voor minder vlees

Vlees eten is heel normaal voor veel mensen. De meeste zijn echter niet goed op de hoogte van het effect dat vlees eten heeft op de planeet. Denk aan de hoeveelheid water dat hiervoor nodig is, de hoeveelheid CO2 dat in de lucht terecht komt en de enorme druk die op het milieu wordt gelegd. En dan hebben we het nog niet eens over het dierenleed. Om deze problematiek meer onder de aandacht te brengen wordt van 5 t/m 11 maart De Week Zonder Vlees georganiseerd.

Wat is de week zonder vlees?

De Week Zonder Vlees is, zoals de naam al doet vermoeden, een week waarin geen vlees wordt gegeten. Door simpelweg voor één week geen vlees te eten kan er een erg positieve impact op de wereld bereikt worden. Iedereen kan meedoen met De Week Zonder Vlees, of je nou al een tijdje vegan bent, soms geen vlees eet (flexitarisch) of het gewoon eens een keer wilt proberen. Door met z’n alle meer aandacht te geven voor minder vlees kunnen we de wereld een stukje beter maken.

Wat voor effect heeft De Week Zonder Vlees?

Een week zonder vlees heeft veel meer effect dan je denkt. Per persoon bespaar je namelijk 7 maanden aan douchewater, 111 km autorijden, 1 blije kip en 7 maanden werk voor een boom. Op deze website van kan je zien hoeveel mensen er in totaal mee doen, hoeveel liter water er bespaard wordt, hoeveel uitstoot aan CO2 wordt voorkomen en hoeveel blije kippen er gered worden. Het heeft best een grote impact! De Betere Wereld doet mee, jij ook?

Samen staan we sterk, voor een betere wereld

Het idee van De Week Zonder Vlees is fantastisch, maar natuurlijk begrijpen we dat het best lastig kan zijn om een week geen vlees te eten. Daarom willen wij je graag helpen en inspireren tijdens De Week Zonder Vlees. Tijdens De Week Zonder Vlees gaat De Betere Wereld meer aandacht geven aan belangrijke informatie en tips over vegan en vleesloos eten. Natuurlijk hebben wij ook heerlijke vegan recepten zodat iedereen mee kan doen!

Lekker gezondAltijd een goed avondmaal

Wie staat er achter?

De Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam, ook wel bekend van De Hippe Vegetariër. Ze is zelf al vegetariër sinds haar negende en deelt haar inspiraties voor vegetarisch eten online op haar eigen blog en in haar boek “de hippe vegetariër”. Ze vond dat het tijd was om meer te gaan doen. Volgens haar is het namelijk tijd om verandering te brengen in het Nederlandse voedselpatroon. Elke dag vlees is niet meer van deze tijd. Een flexibel eetpatroon moet de nieuwe standaard worden in Nederland.

Update: De Week Zonder vlees is voorbij, maar wij gaan door!

De Week Zonder vlees is inmiddels afgelopen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van de heerlijke vegan recepten en de informatieve artikelen.

Hoe heb jij De Week Zonder Vlees ervaren? Laat het ons weten in de comments.

Minder vlees eten is een lifestyle, die natuurlijk gewoon doorgezet wordt! De Betere Wereld zal daarom blijven trakteren op vegan recepten, tips en handige informatie. Heb je nog niet ingeschreven voor onze wekelijkse nieuwsbrief? Schrijf je dan nu in om op de hoogte te blijven!

Voor meer vegan recepten kijk dan eens hier. En heb jij al de ultieme gids voor vegans al gelezen?

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina of volg ons op Twitter of Instagram en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *