Eenvoudig gezond

Over omgevingsinvloeden, leefstijl en voedingskeuze

Wist je dat overgewicht en chronische ziekten veel te maken hebben met onze voedselproductie en voedselbewerking? En dat de gezondheid van de aarde direct verbonden is met onze eigen gezondheid ? Dit boek vertelt over de basisvoorwaarden van zonlicht, schoon water, de aarde die voor ‘aarding’ en voedsel zorgt, lucht en ruimte voor het evenwicht in onze gezondheid. En hoe overconsumptie, en vervuiling met chemische stoffen uit industrie, landbouw, veeteelt en voedselbewerking, onze gezondheid en de aarde ernstige schade toebrengen. Overgewicht als gevolg van deze chemische belasting leidt via ontsteking mede tot de vele chronische ziekten van deze tijd.

Om eenvoudig gezond te zijn zullen we ons moeten afvragen wat we echt nodig hebben. We kunnen onze gezondheid en die van de aarde gelijktijdig verzorgen door chemische stoffen te vermijden en lokaal geproduceerd, biologisch en individueel afgestemd voedsel te eten.

boek-cover-voorHet boek bevat geen ‘goede voornemens voor 2014 simpel dieet’, maar wel veel suggesties om je eigen route naar gezondheid te ontdekken. Tevens meer dan 450 wetenschappelijke literatuurverwijzingen.

Anna M. Kruyswijk – v.d. Heijden is arts met 30 jaar praktijkervaring. In 2008 heeft zij Jouw Voeding (www.jouwvoeding.com) opgericht.

ISBN 978.90.8759.385.8 Prijs € 22,95

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *