Eerste Bijenpaleis van Nederland opent deuren


Onthulling in Westerpark Amsterdam
.


Op zaterdag 7 september om 16 uur opent I Love Beeing het allereerste Bijenpaleis van Nederland. In het Amsterdamse Westerpark laten die dag drie koninginnen en hun werksters zien waar zij zijn neergestreken.

Het Bijenpaleis is een door ORGA architect ontworpen gebouw met plaats voor drie bijenkasten. Doordat het in de publieke ruimte is geplaatst trekt het de aandacht van voorbijgangers. Hierdoor wordt de aandacht gewekt en dat is hard nodig.

Het gaat namelijk niet goed met de bijen. Al jaren neemt de bijensterfte toe. Een zorgelijke ontwikkeling, omdat bijen verantwoordelijk zijn voor het bestuiven van een groot deel van wat er op ons bord ligt. Het Bijenpaleis draagt door haar educatieve functie bij aan de bewustwording over de problematiek. Daarnaast biedt zij concrete oplossingen, omdat er in de Bijenpaleizen op natuurlijke wijze wordt geïmkerd. Doel is om de komende jaren in elke stad van Nederland minstens één Bijenpaleis te plaatsen.

bijenpaleis

Het programma is als volgt:
16.00 -16.30: verzamelen bij het Bijenpaleis (lokatie: hier)
16.30 – 16.50: toespraak ‘special guest’ met inleiding I Love Beeing, en toelichting ORGA architect
16.50 – 18.00: Meet & Greet met bijen en imker i love beeing

I Love Beeing brengt een ode aan de bij. Door bewustwordingscampagnes, positieve actie en praktijkcursussen wil zij stadsbewoners laten zien hoe belangrijk bijen zijn voor onze voedselvoorziening.
ORGA architect, initiatiefnemer en ontwerper van het Bijenpaleis, bouwt op een modern ecologische manier en is daarmee winnaar van De Nederlandse Bouwprijs 2013

ZATERDAG 7 SEPTEMBER – VAN 16.00 TOT 18.00 – TOEGANG GRATIS – AMSTERDAM (Westerpark)

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *