Eerste CO2-vrije chocoladetransport ooit


Eerlijke chocolade door wind en sterke benen van Cariben naar winkels vervoer.

Met een historisch zeilschip wordt de biologische chocolade vanaf Grenada in de Cariben naar Amsterdam gevaren en met een fietskaravaan wordt de lading naar de winkels gebracht. De zeereis wordt tussen maart en juni afgelegd en op 14 juni zullen de fietsers uit Amsterdam vertrekken voor het afronden van het eerste CO2-neutrale chocoladetransport ooit.

Aan boord van de Tres Hombres is 4,5 ton biologische chocolade (50.000 repen), geproduceerd door de Grenada Chocolate Company, een unieke ambachtelijke chocoladecoöperatie die chocolade maakt op de plek waar de cacao groeit. Oprichter Mott Green: “De meeste chocolade wordt als cacao vervoerd en dan ergens anders verwerkt tot repen. Onze manier van werken draagt meer bij aan de lokale economie.” Over de kwaliteit van de chocoladeproducten vertelt hij: “Wij maken op een faire manier zeer hoogwaardige chocolade en hebben al diverse prijzen gewonnen van de gerenommeerde Academy of Chocolate. De cacao groeit dichtbij de fabriek en wordt direct verwerkt. Je proeft de versheid. “

Het vervoer per zeilschip past in het streven van de Grenada Chocolate Company om de chocolade zo verantwoord mogelijk te produceren en te distribueren. Met de chocoladekaravaan worden consumenten en winkeliers direct betrokken bij het CO2-vrije transport.

Het schip Tres Hombres van de Nederlandse Rederij FairTransport zal aanleggen in Amsterdam Noord bij de IJ-kantine. Daar zal het van 10 tot 14 juni toegankelijk zijn voor publiek. Op 14 juni vertrekt de chocoladekaravaan tussen 9:00 en 11:00 vanaf de NDSM werf naar de verschillende winkels in Nederland en België.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *