Eerste FairChain koffie door Moyee Coffee

Nederlandse start-up introduceert Fair Trade 2.0 Koffie.

De jonge Nederlandse start-up Moyee schrijft geschiedenis door de eerste FairChain koffie ter wereld te lanceren. Zeg maar Fairtrade 2.0. De koffie branden in het land van herkomst, dat is de kern van FairChain koffie. Daar roosteren betekent daar waarde toevoegen – lees: daar geld verdienen.

Moyee is een 50-50 joint venture met lokale Ethiopische ondernemers. De waarde die wordt verdiend met de verkoop van de koffie wordt ook 50-50 verdeeld. Moyee betaalt bovendien 20% meer voor de bonen dan de marktprijs en dus heel veel meer dan de minimumprijzen die Fairtrade hanteert. Hierdoor hebben zij toegang tot de beste koffiebonen van Ethiopië. Maar nog belangrijker is dat er 300% meer geld achterblijft in het koffieproducerend land zodat er op termijn geen ontwikkelingshulp meer nodig is. Dat verklaart de pay-off: radically good coffee. Radically good taste with radical social impact.

Moyee is al ruim een jaar bezig om deze FairChain te realiseren. In Ethiopië staat alles klaar om de branderij te openen. Maar, het belangrijkste moet nog komen, en dat is de koffiedrinker. Een FairChain kan niet bestaan zonder een heleboel mensen die de koffie drinken. Daarom is gisteren The 1 Million Cup Revolution van start gegaan. 1 miljoen kopjes koffie moeten er verkocht worden om de eerste FairChain koffie vanuit Ethiopië naar Nederland te kunnen halen. Help deze eerste FairChain te realiseren via

Kijk hier voor de grote infographic.

www.moyeecoffee.com


Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *