Eerste webwinkel met EKO-keurmerk


De Grote Verleiding ontvangt als eerste webwinkel het EKO-keurmerk winkels.


Vandaag ontving De Grote Verleiding als eerste webwinkel van Nederland en als eerste winkel in de provincie Zeeland het EKO-keurmerk Winkels. Het keurmerk werd uitgereikt door burgemeester Huisman van de gemeente Reimerswaal. Om voor het keurmerk in aanmerking te komen moet een winkel voor minimaal 90% biologisch inkopen en ook op andere terreinen een vooruitstrevend duurzaamheidsbeleid voeren.

De Grote Verleiding (www.degroteverleiding.nl) wil de consument verleiden te kiezen voor biologische producten. Eigenaresse Anneke van Hootegem vertelt over de werkwijze van de webshop: “We betrekken onze producten zoveel mogelijk rechtstreeks van biologische boeren in de regio. Gisteren op het land, vandaag bij de klant. Verser kunnen onze producten niet zijn. En we bezorgen de producten thuis, dus lekker makkelijk. Dat we ook duurzaam zijn in onze bedrijfsvoering zie je aan onze zonnepanelen, maar ook in de vervoersplanning.‘

uitreiking eko certificatie de grote verleiding

Biologische (web)winkels die het EKO-keurmerk willen moeten zich onderscheiden met een assortiment biologische levensmiddelen dat groter is dan 90% van de totale inkoop. In minimaal drie van de vier versgroepen (AGF, brood, zuivel, vlees) moet het aanbod 100% biologisch zijn. Ook voor de inkoop van vis en non-food-producten gelden duurzaamheidseisen. De winkel moet een duurzaamheidsbeleid hebben dat invulling geeft aan de kernwaarden van de biologische landbouw zoals deze door IFOAM, de koepel van Europese biologische landbouworganisaties, zijn geformuleerd: ecologie, gezondheid, eerlijk en zorg. Het duurzaamheidsbeleid van de winkel moet minimaal twee verbeterdoelstellingen hebben, zodat de lat steeds hoger komt te liggen.

eko logoEKO-gecertificeerde winkels zijn te herkennen aan het logo van de boodschappentas met EKO-keurmerk.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *